Mobiel web hit bij Britten

4 maart 2003, 06:25

Mobiele bellers in Groot-Brittanni? hebben in de maand januari 524 miljoen internetpagina’s gedownload op hun mobiele telefoon.

Dit is een toename van een kwart vergeleken met een maand eerder. Dit blijkt uit cijfers van de Britse Mobile Data Association (MDA).

Het aantal webpagina’s dat gemiddeld per dag via een mobiele telefoon werd opgevraagd komt neer op 17 miljoen. In december 2002 was dat aantal nog 13,5 miljoen, in november van vorig jaar 12 miljoen.

De meest populaire mobiele internetdiensten zijn het downloaden van beltonen en screensavers. Ook downloadbare spelletjes doen het goed, aldus de MDA. Volgens de organisatie zijn er nu 25 miljoen handsets waarmee gesurfd kan worden in omloop in Groot-Brittanni?.

Verder bleek uit gegevens van de MDA over januari dat het sms-gebruik in Groot-Brittanni? ook is toegenomen. In totaal werden er 1,65 miljard berichten verstuurd. Dat is meer dan ooit tevoren. Het dagelijkse gemiddelde kwam uit op 53 miljoen tekstberichten. In januari 2002 was dat gemiddelde 45 miljoen.

De MDA verwacht dat Britten dit jaar in totaal 20 miljard sms’jes versturen, wat neerkomt op een totaal van 55 miljoen per dag.

http://spitsnet.nl/

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!