• Mobile
    wordt gesponsord door

MMS lijkt nog niet van de grond te komen

MMS lijkt nog niet van de grond te komen

Multimedia Messaging Service (mms) lijkt voorlopig niet echt van de grond te komen. Met mms is het mogelijk om via een ingebouwde camera in de mobiele telefoon, foto`s te maken en meteen door te sturen naar iemand anders.

Die persoon moet dan ook de beschikking hebben over een telefoon met mms-functionaliteit. Mensen met een dergelijke mobiele telefoon maken al veel foto`s, maar versturen van die foto`s doen ze nauwelijks. Gemiddeld kost dat dan ook zo`n 50 cent per mms`je. Een ander probleem waardoor mms niet echt van de grond wil komen is dat de afstemming tussen de verschillende aanbieders en toestellen nog niet optimaal is. Jankees Ruizeveld, onderzoeker voor het Robeco Telecomfonds, schat dat momenteel slechts 3 a 4% van de mobiele bellers een telefoon met cameraatje heeft. Voor een doorbraak op mms-gebied is volgens hem al gauw 30% nodig. Dat die kritische massa er wel komt staat voor directeur Ginus Tiemessen van BelCompany vast. Ook verwacht Tiemessen dat binnen enkele jaren de stand alone digitale camera van minder dan 200 euro geheel is vervangen door camera`s in mobiele telefoons.

Bron:
Algemeen Dagblad


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.