MMS: eindelijk samenwerking operators

29 maart 2003, 15:38

Vanaf 6 maart is het mogelijk om MMS-berichten uit te wisselen tussen T-Mobile en Vodafone onderling, en tussen O2 en Vodafone onderling. Inmiddels is, per 24 maart, ook het uitwisselen van MMS-berichten tussen gebruikers van O2 en T-Mobile mogelijk.

Al in 2002 was het versturen van MMS-berichten mogelijk, maar alleen naar de eigen aanbieder. T-Mobile (toen nog Ben) introduceerde MMS in oktober 2002, Vodafone en O2 in november 2002. Een halfslachtig begin, maar er is eindelijk een wat bredere basis voor MMS. Vanaf 6 maart is het mogelijk om MMS-berichten uit te wisselen tussen T-Mobile en Vodafone onderling, en tussen O2 en Vodafone onderling. Inmiddels is, per 24 maart, ook het uitwisselen van MMS-berichten tussen gebruikers van O2 en T-Mobile mogelijk.

Met MMS kunnen gebruikers meer foto’s en muziekfragmenten via de mobiele telefoon versturen. Ook financieel-economisch nieuws, weerberichten en film- of muzieknieuws behoren tot de mogelijkheden. Nokia, Siemens, Panasonic, Sharp en Sony Ericsson bieden MMS-telefoons aan, veelal met ingebouwde camera, en het aanbod groeit snel.

KPN en Dutchtone, dat vanaf 31 maart als Orange door het leven gaat, blijven nog achter. Zij komen waarschijnlijk in de zomer met MMS.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!