Microsoft zet fors in op RSS

25 juni 2005, 07:07

Microsoft zet fors in op RSS

Gisteren werd het al aangekondigd, Microsoft zou tijdens Gnomedex 2005 in Seattle bekend maken hoe en wanneer Microsoft komt met RSS-ondersteuning in haar browser. Ik heb nog niet alle berichten hierover gelezen maar een interessante lijkt het interview met het RSS-team door Robert Scoble. Verder natuurlijk de websites van Longhorn en Microsoft-watch.

Een ding is duidelijk, Microsoft zet met zowel IE7 (medio deze zomer) en Longhorn (medio volgend jaar?) fors in op RSS!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Frank Meeuwsen

  De video op Channel 9 is inderdaad de moeite waard. Vooral de demo’s zijn verhelderend. Wel een paar punten die me opvallen:

  – Het is me niet helemaal duidelijk hoe IE omgaat met meerdere feeds in Autodiscovery. Stel dat je op de homepage 2 verschillende feeds hebt, welke pakt IE?

  – De Common Feed List van IE vind ik een uitstekende toevoeging op het OS! Businessmodellen van feedreaders zullen anders moeten worden lijkt me, maar dat is de uitdaging

  – IE houdt rekening met de update tijd die door de feed-owner is ingesteld! Dit in tegenstelling tot veel feedreaders die je de mogelijkheid geven om elke 5 minuten een feed te refreshen (en daar slecht mee om gaan)

  – Koppeling van enclsoure tag met andere apps. Geweldig! Ik zie de commerciele mogelijkheden wel liggen. De combinatie subscription-model en enclosures is sterk!

  – Het is me nog niet duidelijk of je de feeds ook in IE kunt lezen. Komt er een soort sidebar-feedreader in IE?

  – De opmerking “Het zijn geen feeds, het zijn lijsten” zorgt er voor dat je ineens heel anders naar de mogelijkheden gaat kijken. Eye-opener

  Zo wat eerste observaties. Op Frank-ly zal later een wat uitgebreider artikel verschijnen.


  25 juni 2005 om 09:49
  finzend

  Erg interessant waaar MS mee bezig is!

  Frank, mbt meerdere feeds: in de video zeggen ze dat IE de eerste feed pakt, het maakt niet uit welk type (Atom, RSS, XML, etc).


  25 juni 2005 om 12:38
  mangold

  Ik ben niet echt een enorme Microsoft fan, maar dit is toch wel errug oké. Vooral het idee om werkelijk álle soorten content (kalenders, presentaties, software updates, …) via RSS te distribueren spreekt me erg aan!


  25 juni 2005 om 14:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!