Microsoft nog dit jaar met RSS-reader in IE?

3 januari 2005, 22:50

Enkele weken geleden deed Robert Scoble, één van de meest prominente webloggers van Microsoft, enkele voorspellingen voor 2005. Op zich niets bijzonders, iedereen maakt immers aan het eind van het jaar lijstjes. Toch deed hij één opvallende voorspelling:

RSS will go mainstream. Why? Cause it’ll be part of the browsing experience.

Als Scoble deze uitspraak doet dan is de grote vraag natuurlijk of en zo ja wanneer Microsoft komt met een RSS-reader geïntegreerd in Internet Explorer.

Nu uit onderzoek van Pew blijkt dat inmiddels 5% van de Amerikanen gebruik maakt van RSS-feeds, is mijn voorspelling dat Microsoft nog dit jaar komt met een RSS-reader in Internet Explorer!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Remondo

  Wellicht MSIE… echter, gezien de focus op mobile bij Microsoft, zal de RSS functionaliteit eerder in een volgende versie van MSN messenger te vinden zijn.


  4 januari 2005 om 09:17
  Wouter

  Deze blogger zat er maar 6 dagen naast met de volgende voorspelling”11) There will be a major disaster in 2005 and mainstream media will use citizen journalists in a new way to cover the disaster.”

  Dit kwam dus uit… dat beloofd nog wat.


  4 januari 2005 om 11:09
  Anders

  Zo hard gaan die zaken niet. Je hebt het over een browser, niet over een programma als Kazaa dat voornamelijk door de technische voorhoede wordt gebruikt. De meeste mensen hebben geen enkele reden om over te stappen naar Firefox. Ondanks alle geklaag van de techies over IE is het een browser die nog steeds goed presteert voor het grote publiek. De anti-microsoft-emotie spelen voor velen ook niet echt een belangrijke rol. De statistieken van startpagina.nl zeggen dat dat betreft genoeg: 95% gebruikt daar nog steeds IE. Op Marketingfacts ligt dat tegen de 80%, op bedrijfsleider.nl ook 87% (januari 2005), en de cumulatieve cijfers op thecounter.com van jar 2005 staan ook op 87%. Een expert die beweert op basis van statistieken van technische sites stelt dat “het aandeel IE op internet” in algemene zin is gedaald naar 70% kan ik op geen enkele wijze serieus nemen. Ik snap niet dat-ie dat zelf kan.

  IE is m.i. nog lang niet definitief op zijn retour. Veel zal echter wel afhangen van de nieuwe versie van de browser. Die zal wel hoge ogen moeten gooien, maar je mag toch aannemen dat Microsoft dat zelf ook beseft. Het is geen Netscape, maar een bedrijf dat in de geschiedenis zelden marktaandeel heeft verloren en deze dikwijls heeft veroverd (Netscape-IE, ICQ-MSN, WordPerfect-MSWord etc). Het moet gek lopen als MS zich de kaas van het brood zal laten eten. Via MSN, Windows Update etc etc heeft MS bovendien tal van manieren om de nieuwe browser onder de aandacht te brengen. Een paar slimme MSN-gadgets en whoppa, het staat zo weer geïnstalleerd.


  4 januari 2005 om 21:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!