Mentos geysers video contest is gestart

31 juli 2006, 16:55

Vandaag heeft Mentos de langverwachte video-contest gelanceerd op mentosgeysers.com. Aanleiding van dit alles is een video op Eepybird.com met in de hoofdrollen Coca-cola en Mentos. Coca-cola vond het niet passen bij hun brand identity, maar haakte wel in op de Consumer Generated Media trend met The Coke Show. De kritiek was niet gering.

 • Frank-ly reageerde met:”ik denk dat ze bij Coca Cola “scared shitless” zijn omdat de consument er met hun merk vandoor gaat in de fontein-video’s. Dus proberen ze dat nu weer te controleren. Dus juist alles binnen de eigen site te houden, een PDF van 14 pagina’s te maken met regeltjes en een “jury” samen te stellen uit het reclamebureau en andere corporate suits. (…) Waar zijn de Mentos-schietende fonteinen?”.
 • B.L. Ochman: “The trend is consumer-generated advertising like the Coke and Mentos geyser videos, not this totally structured, slick contest.
 • Mack Collier: “Seems that Coke loves the buzz from the Mentos-Coke deal after all, as long as they are CONTROLING how it occurs!” Hij trekt een vergelijking met de Lazy Sunday-case van NBC waar ook NBC alles onder controle wilde hebben en uiteindelijk toch besluit een partnership met YouTube aan te gaan.

Mentos doet het anders. Vanaf Mentosgeysers.com linken ze simpelweg naar de Mentosgeysergroup op YouTube. Niks ingewikkelde pdf’s met heel veel voorwaarden. Iedereen die meedoet krijgt een Mentos Cap, T-shirt of handdoek. Europa is overigens wel uitgesloten in de wedstrijd. De eerste twee inzendingen staan inmiddels online.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

7 Reacties

  CasaMan

  CocaCola? De hype gaat om mentos + diet pepsi!


  31 juli 2006 om 17:51
  venturo

  Hi Erik waarom wordt de tekst van de postings gecenterd?


  31 juli 2006 om 19:32
  media

  Albert, er wordt aan de achterkant wat getest met video waardoor de settings even van slag waren. Inmiddels weer aangepast als het goed is!


  31 juli 2006 om 20:06
  Maya Wyns

  Het is leuk gevonden!

  Je kunt er veel van leren en je kunt er iets mee winnen!

  PROFICIAT!!!

  Groetjes Maya!


  7 september 2008 om 09:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!