MegaJobs gehackt?

12 januari 2005, 05:44

Gehackt, of een foutje? Het ziet er in ieder geval niet zo best uit, de homepage van MegaJobs:

MegaJobs gehackt?

Op de site van MegaJobs wordt een stuk “footer” getoond van de site van communicatiecoach.com. Het aardige is: het bevat tevens een zogenaamde “gratis teller” van OneStat. De bezoekersaantallen stijgen sneller dan normaal. Hoeveel bezoekers zou MegaJobs hebben? En interessanter wellicht: hoe lang zal het duren voordat de 0 werknemers van MegaJobs hiervan op de hoogte zijn?

Van het huidige uiterlijk van MegaJobs hebben we ter verificatie een backup gemaakt:

http://www.screenshot.nl/megajobs/

Update 8:30

Na de teller in kwestie een uur gevolgd te hebben, blijkt deze tussen 7:30 en 8:30 zo’n 500 bezoekers meer dan normaal geregistreerd te hebben. Aangezien bij de gemiddelde site in die periode zo’n 3% van het dagelijkse bezoek voorbij komt, mogen we voorzichtig concluderen dat MegaJobs momenteel ca 17.000 bezoekers per dag trekt.

Het mag dan wel de meeste vacatures hebben, qua bezoekersaantallen nog niet echt indrukwekkend. Voor de Alexa-toolbar in ieder geval nog zodanig weinig dat er geen constante traffic kan worden gemeten:

Opvallend is dat TotalJobs – ongeveer gelijktijdig met MegaJobs gelanceerd – aanzienlijk meer bezoekers lijkt te trekken. MegaJobs liet Marketingfacts gisteren wel weten dat het bezoek maandelijks met 60-100% stijgt.

Update 9:07

Orde, discipline en tucht. De genoemde nul medewerkers beginnen blijkbaar klokslag 9 uur, en de site van MegaJobs werkt derhalve weer naar behoren.

Categorie
Tags

11 Reacties

  media

  Vandaag ook iets later dan normaal dus heb ik het helemaal gemist. Wat was er nu aan de hand? Gehacked of foutje op de server waardoor de footer van een andere site werd vertoond?


  12 januari 2005 om 07:22
  Anders

  Geen idee wat er aan de hand was. Gekeken naar de broncode betrof het de laatste 30% van een pagina zoals die op communicatiecoach.com staat. Hoe die op MegaJobs getoond kon worden, is me een raadsel. De sites hebben, voor zover ik het kan nagaan, qua hosting geen enkel verband met elkaar.

  Enfin, het zal een raadsel blijven, maar de teller gaf in ieder geval een leuk kijkje in de keuken.


  12 januari 2005 om 07:34
  Edwin Duys

  @Anders: je begint je aardig als de ‘inspecteur clouseau’ van het internet te ontwikkelen:). Leuk


  12 januari 2005 om 08:01
  John

  Zo ver ik weet is (heb ik laatst een van hun horen zeggen) communicatiecoach gewoon een volgende affiliate van megaJobs. Nog even even geduld dus.


  13 januari 2005 om 04:49
  Peter van Aelst

  Normaal meng ik mij niet in dit soort discussies, maar nu gaat het mij toch even te ver. Wat een hoop lawaai. Niks gehacked maar een ‘menselijke’ fout. Als bouwer van MegaJobs zal ik maar even uitleggen wat de oorzaak was.

  De vorige dag hadden we een nieuwe versie van de website op de live servers gezet i.v.m. een flink aantal uitbreidingen. De daarop volgende nacht werd er een automatisch script gedraaid dat o.a. footers en headers ophaalt bij de diverse affiliates van MegaJobs zodat de MegaJobs pagina’s voor deze sites eventuele wijzigingen hierin meenemen. Door de grootschalige software update, die uitvoerig getest was, waren echter de schrijfrechten van een specifieke pagina verloren gegaan. Tijdens het ophalen en wegschrijven van de betreffende headers en footers van de affiliates raakte de software hierdoor de weg kwijt en verviel uiteindelijk terug naar de root van de website waardoor de index-pagina werd overschreven. De footer van communicatiecoach was de laatste in het rijtje; vandaar.

  Het is natuurlijk makkelijk om gelijk te roepen “blunder” en “broddelwerk” en natuurlijk heb ik me voor m’n kop geslagen dat we deze ene aanpassing niet hebben uitgevoerd. En stom dat ik niet net, nadat ik om 7.00 uur was opgestaan, alvast even op de site gekeken had om te zien of alles nog goed draaide. Want in dat geval had waarschijnlijk niemand het gemerkt. Storingen in de verbinding of databasefuncties worden automatisch gedetecteerd en gesignaleerd, maar dit soort fouten werd in die automatische monitoring (nog) niet in meegenomen, zodat het (nu) inderdaad pas bleek bij de eerste visuele check die ochtend op de zaak.

  Software bouwen is en blijft mensen werk en ik zal de laatste zijn die zegt en denkt dat hij software bouwt die geen fouten bevat. Belangrijk is dat je alert blijft op fouten en deze zo snel mogelijk oplost. Nogmaals, het was natuurlijk pijnlijk dat de homepage overschreven was, maar om daar nu zo’n ophef van te maken…

  Affijn, er wordt in ieder geval al weer gesproken over MegaJobs. Jammer dat bezoekcijfers hierdoor ietwat voortijdig uitlekten, maar gezien onze onstuimige groei, is dit ook alweer gauw genoeg achterhaald ;-).


  13 januari 2005 om 11:58
  Charles De waele

  Grappig dat je die Alexa-grafiek ‘live’ hebt staan, Anders. Zo te zien gaat MegaJobs nu als enige van de vier consequent omhoog en is het huidige bezoek -volgens Alexa- kennelijk al behoorlijk vergelijkbaar met die anderen, als ik goed kijk. Daar is dus echt iets aan het gebeuren. .


  15 januari 2005 om 20:15
  Anders

  Het is inderdaad een “live”-grafiek, ja 🙂 Mooi ding van Alexa. Ik moet er wel bij zeggen dat Alexa waarschijnlijk minder betrouwbaar is dan ik aanvankelijk dacht, maar daarover maandag meer.


  15 januari 2005 om 21:16
  Giel

  Anders, de 17.000 bezoekers die je voor Megajobs berekende, lijkt toch best veel. En sinds dat moment zie je in jouw Alexa-grafiek Megajobs ook verder omhoog schieten, ogenschijnlijk rond deze tijd voorbij de anderen. Da’s toch wel spectaculair.


  1 februari 2005 om 10:15
  Eric Bremer

  Na alle tegenslag, is bovenstaande grafiek -en met name de daaruit blijkende ontwikkeling van MegaJobs- een groot genot om naar te kijken.

  Inderdaad: MegaJobs klimt boven Totaljobs.nl, Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Prachtig, zo’n live grafiek; ik denk dat ik die maar boven mijn bed projecteer;-)


  6 februari 2005 om 15:43
  Herman

  Marc, we weten nu zo langzamerhand wel dat je het niet zo op Megajobs hebt. Je punt is duidelijk, maar voeg nu eens een x iets constructiefs toe. Laat eens zien hoe het wel moet (want jij werkt vast bij een foutloos bedrijf), laat eens horen wat er veranderd moet worden (in plaats van de zijlijn te roepen dat je ziet dat iets niet klopt… lekker makkelijk) en bovenal, reageer eens op de andere posts: Wie ben je nu helemaal? Sterker nog, durf eens te zeggen wie je bent en waar je voor staat. Wellicht dat je goed bedoelde ‘feedback’ richting de Megajobs-en en Totaljobs-en van deze wereld dan wel wordt opgepakt.


  6 februari 2005 om 20:58
  Sjon

  Leuk, die live grafiek 😉


  17 mei 2005 om 12:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!