Meer straatroof door iPods?

10 oktober 2005, 07:13

De zondagskrant The Sunday Times meldde dit weekend dat het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken later deze maand criminaliteits-cijfers bekend gaat maken, waaruit blijkt dat in sommige delen van de UK vorig jaar ruim 40 procent meer straatroven zijn geregistreerd. Een belangrijke oorzaak van deze toename zou zijn dat veel mensen op straat zichtbaar de zo populaire i-Pod, een mp3-speler of een mobiele telefoon met foto- of internetmogelijkheid dragen (via: NU.nl).

Ik wil in dit verband nog even wijzen op de eerdere discussie die door Niels werd gestart naar aanleiding van het feit dat een jongen werd doodgestoken om een iPod.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  spin

  Tsja, vond die discussie toen al overbodig en ook nu is het niet meer dan een constatering waarvan ik me afvraag wat het met marketing te maken heeft.

  De manufacturers zouden extra aandacht kunnen besteden aan een soort track-and-trace systeem (zoals in de eerdere topic geopperd). Maar verder is het een maatschappelijk probleem en niets meer.


  10 oktober 2005 om 07:56
  Rupie

  Als je de iPod ziet als status symbool is het net zo als met elk ander status symbool, je loopt meer risico dan met een ding dat vrijwel niets waard is. net wat spin zegt, een maatschappelijk probleem.

  De iPod wordt vaak herkent door de witte oordopjes. als je minder risico wil lopen koop je toch lekker andere oordopjes?


  10 oktober 2005 om 08:40
  GMS

  De iPod wordt vaak herkent door de witte oordopjes. als je minder risico wil lopen koop je toch lekker andere oordopjes?


  11 oktober 2005 om 11:16
  Rupie

  hey, dat bericht van GMS komt me bekend voor. lijkt een beetje op mijn bericht van 10 oktober, rond 12.40 uur…


  11 oktober 2005 om 12:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!