Marktplaatsje pesten?

10 september 2005, 04:47

Marktplaatsje pesten?Marktplaats heeft sinds haar oprichting in 1999 de 50 miljoenste advertentie geplaatst. Om dat te vieren gaan vandaag de Marktplaats-promotieteams in 30 steden verdeeld over het hele land de straat op. Zij delen daar speciale Marktplaats-bierviltjes uit die je bij een aantal kroegen kunt inruilen voor een gratis tweede biertje (of frisdrankje).

In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen, Leiden, Delft, Almere en Zwolle is de kans groot dat je een tweede promotieteam tegen het lijf loopt en wel die van 2dehands.nl.

Zij delen vandaag suikervrije mintsnoepjes uit om de adem na het genuttigde biertje van Marktplaats weer wat op te frissen. Met de slogan “Adverteer gratis op 2dehands.nl, dat scheelt je zo 3 drankjes per advertentie” communiceert 2dehands.nl dat er bij 2dehands.nl per saldo 2 drankjes meer te verdienen zijn aldus Vraag & Aanbod.

Volgens 2dehands.nl is het een uit de hand gelopen grap: “We hopen dat Marktplaats er de humor van in ziet en dat ze het cadeau dat 2dehands.nl ze geeft voor het feestje ter ere van hun 50 miljoenste advertentie accepteren!”

Men geeft hierbij ook thuistaps van Interbrew weg, een concurrent van Heineken, die samenwerkt met de actie van Marktplaats. De thuistap kun je winnen als je bovenstaande slogan van deze actie raadt!?

Maarten, waar zit jij vandaag eigenlijk met het Speurders-promotieteam? Wellicht kun je anti-kater pillen gaan uitdelen 😉

Ook gelezen bij Molblog en VKMag (let vooral ook op de verschillende tone of voice van Peter vs Stiffbone).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!