Marketingfacts lanceert Special over Online video

4 februari 2016, 08:00

Na marketing automation is het tijd voor de tweede Special van 2016: online video. De beschikbaarheid van breedbandverbindingen, ook op mobiel, heeft de consumptie van video exponentieel doen groeien. Merken onderkennen de kracht ervan, maar hebben soms moeite om de specifieke kenmerken van online te erkennen en gebruiken.

Met de maandelijkse Specials richt Marketingfacts de pijlen op een specifiek onderwerp dat we samen met onze bloggers en experts verder uitwerken, toelichten en analyseren. De eerste special ging over marketing automation.

Meer weten over de advertentie-mogelijkheden in een special? Download dan de leaflet of neem contact op.

In deze Special over online video komen de belangrijkste trends en statistieken aan bod, gaan we op zoek naar cases over video-advertising en in contentmarketing. Uiteraard kijken we ook naar opkomende fenomenen als vloggen en live video via platformen als Periscope en Meerkat.

Gebundeld

Deze onderwerpen staan centraal deze maand. Ze worden uitgewerkt aan de hand van artikelen, interviews, casebeschrijvingen en how-to’s. Deze artikelen verschijnen op de website en de beste worden aan het einde van de maand gebundeld in een pdf die gratis beschikbaar wordt gesteld voor onze lezers.

Bekijk de pdf van de Special over marketing automation.

DOWNLOAD

Wat kun je deze maand verwachten?

In deze special verschijnen artikelen die ingaan op onder andere de volgende vragen en thema’s:

  • Welke doelen kan online video dienen (contentmarketing, productvideo’s, etc.)?
  • Hoe schrijf je een briefing voor de productie van online video, wat komt erbij kijken, aan welke kosten moet je denken?
  • Video-advertising, werkt dat nou?
  • Webinars: hoe zet je ze in (en in welke fase van de customer journey)?
  • Trends in online video (gebruikerskant) incl. cijfers

3 leestips over online video

Er is natuurlijk al een aantal goede artikelen over dit onderwerp geschreven op Marketingfacts. We hebben er drie voor je geselecteerd.

Het gebruik van online video in Nederland: de cijfers – Danny Oosterveer

Alles wat je wilt weten over het gebruik van online video verzameld. De populariteit van online video en de interactieve mogelijkheden ervan hebben er in de loop der jaren toe geleid dat video breder wordt ingezet. Waar video vroeger met name nog werd ingezet om de doelgroep te informeren of de naamsbekendheid te vergroten, is online video nu aanwezig in alle fasen van de customer journey. Lees meer.

5 cruciale afwegingen voordat je begint met personalised video – Nico Verspaget

‘Gepersonaliseerde video’. Het klinkt misschien als een contradictio in terminis. Voor veel marketeers is online video immers een massamedium, een middel om in één keer een grote doelgroep te bereiken. Denk aan het woord ‘viral’. Maar video kán en wórdt ook steeds persoonlijker. Voordat je aan de slag gaat met gepersonaliseerde video is het verstandig om eerst stil te staan bij een aantal essentiële overwegingen. Lees meer.

Branded virals zijn een sprookje – Ward Cuiper

Een video met miljoenen views verkoopt natuurlijk lekker voor zowel de bureaus als voor de marketeers zelf, aan hun managers. Echter, slechts weinigen lijken stil te willen staan bij de daadwerkelijke impact van deze viral video’s. Natuurlijk is het gemakkelijk schieten op een buzzwoord, maar het is de hoogste tijd voor enige nuance in de wereld van de branded viral videos. Lees meer.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!