Marc de Vries van TMG wordt Country Manager Twitter in Nederland

10 juni 2013, 09:28

Hij was al een korte tijd geen CEO van Hyves meer, maar de move van TMG naar Twitter mag niettemin een opmerkelijke genoemd worden: Marc de Vries verlaat zijn rol als General Manager TMG Online Media bij de Telegraaf Media Groep voor de aanmerkelijke kortere functietitel Country Manager van Twitter in Nederland. Voorlopig valt daar niet heel veel meer van te zeggen dan dat Twitter officieus het nieuws naar buiten heeft gebracht middels een tweet van General Manager UK, Tony Wang.

Marc de Vries was eigenlijk recent – 1 oktober 2012 – pas in dienst getreden bij TMG Online Media om de groei van het online portfolio (waar Hyves ook onder valt) te doen versnellen. Het kantoor van Hyves aan het Frederiksplein diende als uitvalsbasis.

Waar Twitter zich gaat huisvesten, is overigens nog niet bekend. Wel wordt er nog altijd naarstig gezocht naar accountmanagers en executives, dus voor wie in deze lastige tijden een baan zoekt: hier solliciteren.

Voor inzichten wat Twitter precies van plan is in Nederland, zie dit verhaal: Waarom Twitter naar Nederland komt. Aannemelijk is dat de contacten én de naam van De Vries van wezenlijk belang zijn om Twitter een stevige basis te geven richting de grote merken en bedrijven in Nederland.

Marc de Vries laat zelf weten dat hij 'zin heeft om te bouwen'.

Remco Janssen is de founder van Silicon Canals: een nieuwsplatform voor, door en over startups, scale-ups en technologie in Europa.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!