Maps vergeleken

18 april 2006, 11:36

Nu alle belangrijke partijen een ‘Maps’ dienst hebben gelanceerd, leek het Techcrunch tijd voor een vergelijking van Ask Maps, Yahoo Maps beta, Google Maps, Windows Local Live en MapQuest. Yahoo! claimde vorige week al, dat haar kaarten beter waren dan die van de concurrentie. De test van Techcrunch bevestigt dit: Yahoo! Maps is de winnaar.

Yahoo! gebruikt voor haar dienst niet de AJAX-technologie, maar Flash. Volgens Yahoo! zorgt dit voor een gebruikersvriendelijkere interface dan met AJAX mogelijk is.

Overigens werd de leuke preview tool van Windows Live Local niet vermeld. Toch wordt naar mijn mening Google Maps het meest geïmplementeerd op sites. Meer is te lezen op Techcrunch.

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

5 Reacties

  yvoschaap

  Ik gebruik zelf altijd google maps voor integratie in sites omdat google een uitgebreide help guide online heeft staan, en goed aanpasbaar is op plekken waar je dat wilt. Het AJAXigere is juist handig.

  Yahoo maps was mij te ingewikkeld, voornamelijk juist omdat het flash is, en daardoor weer flash action scripting moet worden gebruikt. Waar ik niet mee weet te werken.

  De mooiste map vind ik als gebruiker van ASK. Mooiere beelden, en stratengidsen van Nederland (wat google niet heeft).

  En wat helaas mist is map24.nl wat in alle fronten de beste is, maar in Java en daarom niet dit rijtje staat?!


  18 april 2006 om 12:20
  BasPaauw

  Een ander voordeel van Yahoo! is dat je als ontwikkelaar zelf nog wat kan verdienen aan de mash ups en bij Google maps er (irrelevante) advertenties van Google in komen te staan zonder dat je daar zelf iets aan verdient.


  18 april 2006 om 18:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!