Maandag drukste dag op Nederlandse web

8 december 2003, 21:23

Op maandag maken Nederlanders het meest intensief gebruik van internet. Deze piek is vermoedelijk toe te schrijven aan de drukke eerste uren op het werk na het weekend, wanneer werknemers online het nieuws bekijken en de e-mail van enkele dagen binnenhalen.

Het bedrijf TeleCity heeft de afgelopen zes maanden het online verkeer over het internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) geanalyseerd. Het verschil tussen maandag en de overige werkdagen is opmerkelijk groot. Hoewel er slechts kleine verschillen te zien zijn tussen het internetgebruik op dinsdag, woensdag en donderdag, maken Nederlanders op maandagen zo’n 15 procent meer gebruik van het internet dan op andere werkdagen.

Aan het einde van de werkweek neemt het internetverkeer weer af. Vrijdag zijn er al veel minder Nederlanders online en zaterdag is de rustigste dag op het Nederlandse web. Zondag neemt het internetverkeer weer toe. “Dat zondag bijna net zoveel gebruik wordt gemaakt van het internet als op een gemiddelde werkdag, laat zien dat thuisgebruikers een steeds belangrijkere rol spelen op de internetmarkt,” zei Mariska van Beukering, Marketing Manager bij TeleCity.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat in de zomermaanden een duidelijke dip in het internetverkeer plaats vond. Op de vrijdagen was deze dip het duidelijkst waarneembaar. In de zomer werd er op vrijdagen 25 procent minder ge?nternet dan op een gewone vrijdag.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!