Lindows een mogelijke serieuze concurrent voor Windows?

Lindows een mogelijke serieuze concurrent voor Windows?
,

Volgens Microsoft wel. Wat is er aan de hand? Lindows is een linux variant. Maar wel een die sterk lijkt op Microsoft Windows. En de naam lijkt er ook op. Uiteraard vind Microsoft dit een bedreiging en zet momenteel haar leger juristen in om overal rechtzaken aan te spannen.

Uiteraard hoopt het op die manier de nog kleine bedrijfjes dusdanig op kosten te jagen, dat ze uiteindelijk opgeven. Lindows heeft echter recent een belangrijke rechtzaak gewonnen in de VS. Een verstandig rechter heeft daar geoordeeld dat de naam windows zo generiek is dat hoeveel marketing power er ook tegenaan gegooid wordt, het nooit geclaimd kan worden.  Interessanter is dat het een rechtzaak heeft verloren in, jawel, Nederland. Hier vindt een rechter de naam windows kennelijk niet generiek en dus aan Microsoft toebehoord. Interessante redenering.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.