Leonie Kok (Civocracy): “Inwoners hebben oplossingen, daar kan de overheid gebruik van maken”

27 juni 2016, 13:00

Leonie Kok is manager van de Nederlandse afdeling van Civocracy. Door politiek, burgers, organisaties en bedrijven bij elkaar te brengen en het gat tussen hen te overbruggen, wil Civocracy constructieve discussie faciliteren en participatie en burgerbetrokkenheid stimuleren.

Kok maakt zich druk over hoe goede ideeën van burgers de overheid kunnen bereiken met Civocracy. “Drie jaar lang zeilde ik met mijn gezin over de wereld”, vertelt ze. “We ontdekten veel landen en culturen, onder meer in Panama. Het maakt uit in wat voor gemeenschap je opgroeit. Hoe meer mensen hoe meer problemen.”

Bij terugkomst kwam ze in contact met de mensen achter Civocracy, een Amerikaans-Franse startup die naar Amsterdam kwam voor Startupbootcamp. “Inmiddels zijn we met zijn negenen”, zegt Kok. “Civocracy is en bottom-up netwerk, want inwoners hebben ook oplossingen. Je maakt als overheid gebruik van de kennis die in de samenleving zit.” Dat gaat van oplossingen voor het lokale hondenbeleid tot discussies over politieke vraagstukken. “De gemeente krijgt een social presence waarmee ze een zekere regie kunnen nemen over wat er in de samenleving speelt.”

Bekijk deze aflevering op 7ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!