KPN haalt 1 miljoen i-Mode klanten niet

30 januari 2004, 21:07

Het telefonieconcern KPN is er vorig jaar niet in geslaagd de doelstelling van een miljoen i-mode-klanten te halen. Eind 2003 stond de teller op 870.000. De grens van een miljoen wordt in februari gepasseerd, zo meldde KPN vandaag.

Bij de presentatie van de kwartaalresultaten in november vorig jaar hield KPN nog vast aan zijn streven van een miljoen i-mode-klanten in Nederland, Duitsland en Belgi?. Met de dienst i-mode kunnen bellers hun mobieltje onder meer ook gebruiken voor internet, e-mail en het verzenden van foto’s.

Dat KPN twee maanden langer nodig heeft om zijn doel te bereiken, leek bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer vrijdag niet te deren. ,,Als je als eerste in Europa een geheel nieuw product introduceert op het gebied van mobiele datadiensten en daar in ongeveer twee jaar tijd een miljoen klanten weet te halen, dan had ik daar op voorhand voor getekend.’‘

KPN’s divisie mobiele telefonie haalde vorig jaar ruim 1,2 miljoen nieuwe gebruikers binnen in Duitsland, Nederland en Belgi?. Hierdoor kwam het totaal eind 2003 uit op circa 14,7 miljoen klanten.

In Nederland groeide het aantal klanten van KPN Mobiel met 171.000 naar 5,2 miljoen. Bij E-Plus in Duitsland kwamen er 937.000 klanten bij, wat in een eindstand van ruim 8,2 miljoen resulteerde. In Belgi? noteerde BASE 114.000 nieuwe afnemers op een totaal van 1,25 miljoen eind 2003. Bij de divisie vaste telefonie wist KPN nieuwe klanten te interesseren voor snel internet via adsl. Het aantal klanten groeide vorig jaar van 310.000 tot 746.000.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!