Klaar voor de volgende dotcom-crash: Hot Spots

6 juli 2003, 08:59

De publiek hotspots zijn aardig op weg om de volgende dotcom crash te worden, aldus Forrester Research.

Ondanks de drukte die de operatoren momenteel maken rond de hotspots, zouden de publieke WLAN spots de komende 5 jaar maar een beperkt potentieel van zo een 7,7 miljoen gebruikers in Europa hebben. Dat betekent 20 procent van de PDA en 15 procent van de laptop gebruikers met WLAN voorziening. Daar staan 312 miljoen mobilofoon gebruikers tegenover. Forrester verwacht dan ook dat in 2008 de hot spot-zeepbel zal openbarsten. Het geld dat vandaag in WLAN toegang via caf?s, hotels, luchthavens, jachthavens, metro, trein, busstations en noem maar op, gestopt wordt, zou dan ook grotendeels weggegooid zijn. Alsof er nooit een dotcom-crash geweest is, aldus de analisten van Forrester.

Bluetooth en WLAN zijn complementaire technologie?n en tegen 2008 zouden 286 miljoen telefoons, laptops en PDA’s voorzien van Bluetooth in gebruik zijn in Europa. Het is dus duidelijk dat deze laatste technologie de bovenhand zal halen.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!