Jongen om iPod doodgestoken

4 juli 2005, 04:15

Je kon er natuurlijk op wachten maar het is toch wel heel diep triest.

Ben benieuwd wat Apple gaat doen.

Wat kunnen ze doen?

Categorie
Tags

10 Reacties

  Joost

  Ben benieuwd wat Apple gaat doen…

  Wat is dat nou weer voor een -*- opmerking?


  4 juli 2005 om 05:36
  De Mol

  Apple gaat natuurlijk niets doen en er is denk ik ook (bijna) niemand die dat verwacht. Terecht.


  4 juli 2005 om 05:39
  Tinus

  Wat heeft Apple hier uberhaupt mee te maken?


  4 juli 2005 om 06:00
  media

  Inderdaad een vreemde gedachtenkronkel op deze maandagochtend Niels, wat heeft Apple hier nu mee te maken?

  Apple zou natuurlijk wel een gebaar naar de buitenwereld kunnen maken maar de vraag is of ze dat in dank wordt afgenomen. Immers, men zal Apple al snel verwijten dat het misbruik maakt van de situatie.


  4 juli 2005 om 06:09
  niels

  De meeste iPod bezitters willen met hun witte oordopjes maar al te graag aan de wereld tonen dat ze een iPod hebben. Een iPod is tenslotte niet alleen een draagbare muziekspeler maar ook een statussymbool. Dat heeft Apple met slim design en dito marketing bereikt.

  Dit incident (ik hoop dat het bij een incident blijft) verandert waarschijnlijk niets wat Apple met iPods of vergelijkbare apparaten in de toekomst doet, maar misschien ook wel. Ik weet het niet.

  Ik vind het in ieder geval een discussie waard.


  4 juli 2005 om 06:19
  mangold

  Er worden elke dag honderden mensen neergestoken om het geld dat ze bij zich hebben. Ik ben benieuwd wat de banken daaraan gaan doen…


  4 juli 2005 om 06:31
  spin

  Of de nieuwe sneakers van Nike, worden ook mensen om vermoord. Of het feit dat ze verkeerd keken naar iemand. Etcetera… Onzin dat Apple hier iets mee zou moeten, vind dat ook geen discussie waard, maar dat is IMHO.

  Overigens, heb geen zin me te registreren voor het AD, maar, ik zie in het andere artikel niets over het feit dat het slachtoffer zou zijn overleden…


  4 juli 2005 om 06:39
  Kasper Katje

  De vermoedelijke daders zijn gearresteerd

  Zeker herkend aan de wit met rode oordopjes :-$

  OK, eigenlijk niet iets om grappen over te maken maar dat zal wel komen omdat ik het ook een beetje non-nieuws vind. Zolang mensen niet van eigendommen van anderen af kunnen blijven zullen er slachtoffers blijven vallen onafhankelijk van het soort product.


  4 juli 2005 om 10:19
  KC

  De iPod personaliseren, dat is wat men kan doen.

  Of men kan het iets meer multimedia maken. Bouw er bijvoorbeeld een mobieltje in, bijgevolg is het perfect traceerbaar.

  Misschien niet the way to go voor Apple, en verre van het doel dat Apple moet nastreven – criminelen ontmoedigen – want dan eindig je met een IPod dat 100 kg weegt (daar lopen ze niet snel mee weg die dieven) maar elk probleem stelt wel een opportuniteit voor. En wie beter geschikt dan Steve Jobs om met opportuniteiten uit te pakken?


  4 juli 2005 om 18:42
  ErwinVanLun

  Als je Apple ziet als een merk dat mensen verenigt met een iPod en accessoires als symbool, delen deze mensen een merkcultuur gefaciliteertd door Apple. Als je dat vergelijkt met gewone groepen mensen – tribes – bijvoorbeeld sportverenigingen, kerkgemeenschappen, enz. Die faciliteren ook een rouwproces. Misschien moet Apple een statement maken over het betreuren en vervolgens bijvoorbeeld een condoleance register openen en de condoleances bundelen en aan de familie overhandigen. Meer kan Apple kan toch niet doen? Het gaat om emoties en dat moet dus ook emotioneel worden opgelost.

  Op langere termijn kan Apple wellicht iets doen ter voorkoming. Bijvoorbeeld door een iPod met vingerafdruk op te starten of andere technische verbeteringen. Maar zoals in elke cultuur doet Apple er dan verstandig aan om te vragen wat de mensen zelf willen.


  10 juli 2005 om 10:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!