Jan Riemens (Zoomin): “YouTube was tot afgelopen jaar de grootste fraudebak ter wereld”

28 december 2016, 13:00

Vierhonderd films per dag in twintig verschillende talen: ‘videomiljonair’ Jan Riemens, oprichter van Zoomin, praat ons bij over de ontwikkelingen in het (social)medialandschap, over content en over ondernemen.

De 3-12-eternity-regel

Jans eerste les? In de eerste drie seconden pak je de kijker bij zijn hart. Daarna overtuig je binnen twaalf seconden de kijker in zijn hoofd en weet je dan iemand vast te houden, dan kijkt ‘ie de hele film uit. Jan: “Dat zijn regels waarnaar wij leven. Elk platform heeft een andere doelgroep en andere mogelijkheden. Verticaal voor Snapchat, Instagram is vierkant, Facebook is weer korter. Wij maken alles.”

Waar vindt Zoomin zijn kijkers?

Zoomin is groot. Het platform heeft zich gericht op content in verschillende talen – juist niet alleen Engelstalige content, maar ook heel veel andere talen – en daardoor zijn ze de speler van formaat geworden die ze nu zijn. Waar vinden ze uiteindelijk hun kijkers? Jan: “Ik heb nooit in YouTube geloofd. Ik heb het platform altijd één bak ellende gevonden.”

“Maar daar is wel verandering ingekomen. Tot afgelopen jaar noemde ik YouTube de grootste fraudebak ter wereld. Maar ze hebben de boel enorm opgeschoond, zowel aan de contentkant, intellectual property-overtredingen en de fraude met bots en dergelijke hebben ze erg veel gedaan. De kwaliteit gaat elke maand omhoog. Dat is voor ons heel erg fijn.”

Jan Riemens

In 1999 startte Jan Riemens Zoomin.tv. Daarmee wist hij een wereldwijd bedrijf neer te zetten met een brutobereik van vijf miljard views per maand. Riemens claimt daarmee het vijfde grootste netwerk op YouTube en het tiende grootste onlinevideobedrijf ter wereld te zijn. In juli 2015 heeft Riemens zijn bedrijf verkocht. Niet aan een Amerikaanse gigant, maar 51 procent van de aandelen kwam in handen van de Modern Times Group (MTG) uit Zweden.

Dit interview verscheen eerder op 7ditches.tv.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Margareth Philippo

  Leuke man hoor die Jan Riemens alleen zoomin.tv nog nooit van gehoord!

  Zal toch eens gaan kijken wat deze man bedacht heeft.

  Ik hoop ook zelf nog eens wat succesvoller te kunnen

  worden met mijn eigen bedrijfje, heb je misschien nog een leuke tip?

  Fijne jaarwisseling en geluk in 2017!

  Vriendelijke groet,

  Margareth Philippo


  29 december 2016 om 11:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!