Jaaroverzicht 2003

31 december 2003, 08:13

Aan het eind van het jaar komt iedereen met lijstjes. Op mediafact een willekeurige selectie van de beste en leukste overzichten van 2003.

Fimoculous.com geeft een aardig overzicht van de Engelstalige overzichten van 2003.

Een random selectie van de beste en leukste websites van 2003 voor (internet) journalisten: journalismnet.com.

AdAge.com kijkt terug op 2003. Wat zijn de meest bekeken commercials, welke reclamemensen bepaalden het gezicht van 2003 en wat waren de top-adverteerders. Vooral georienteerd op de VS maar het blijft leuk.

Ook op Adland een overzicht van the best in advertising 2003.

Het jaar in beeld bij MSN.

De oorlog in Irak, de affaires rond het koningshuis en het nieuwe kabinet-Balkenende. Een terugblik op deze en andere belangrijke gebeurtenissen in het jaaroverzicht van de Volkskrant.

Webwereld heeft een overzicht van de hypes van 2003? De Star Wars Kid, de foto van Deetman, een opmerkelijke Puma-reclame en de seksvideo van Paris Hilton.

Over Paris Hilton gesproken, Paris Hilton en Kazaa zijn de meest gezochte trefwoorden dit jaar in zoekmachines zoals Yahoo, en Google.

Bier, Sex & Reclame

Het blad FHM heeft een onderzoek onder zijn websitebezoekers gedaan. Het resultaat is de top 100 most sexiest women.

Veel onbekende films en actices dit jaar in de top 15 naaktscenes van 2003.

Mensen

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is bij de mannen in de VS favoriet om oudejaarsavond mee door te brengen.De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is bij de mannen in de VS favoriet om oudejaarsavond mee door te brengen. Dat blijkt uit een onderzoek door videotheekketen Blockbuster dat maandag bekend werd. Ruim 35 procent van de ondervraagde mannen zeiden dat ze het liefst met Jolie een dineetje bij kaarslicht op oudejaaravond zouden hebben. Ze bleef daarmee enkele procentpunten voor de Amerikaanse actrice Catherine Zeta-Jones. De 28-jarige Jolie is vooral bekend als Lara Croft in de films Tomb Raider (bron: nu.nl).

Johan Stekelenburg is door lezers van de Volkskrant gekozen tot Nederlander van het jaar. De burgemeester van Tilburg, die op 22 september van dit jaar op 61-jarige leeftijd overleed aan slokdarmkanker, versloeg VVD-politica Ayaan Hirsi Ali en PvdA-leider Wouter Bos.

Jaaroverzichten op TV

Ook op TV zijn er weer tal van jaaroverzichten. De Battle of The Jaaroverzichten is dit jaar gewonnen door: Typisch 2003! Peter van der Vorst wist dinsdagavond 1,4 miljoen mensen te boeien met zijn jaaroverzicht en de commentaren van b- en c-artiesten. Terwijl RTL Nieuws vorige week al terugblikte, was het gisteravond bingo: VIER op een avond! Al met al is dit de Kijk-Top 6 van Jaaroverzichten 2003:

1) Typisch 2003: 1.427.000

2) RTL Nieuws Jaaroverzicht: 950.000

3) Jeugdjournaal Jaaroverzicht: 935.000

4) NOS Journaal Jaaroverzicht: 893.000

5) Hart van Nederland Jaaroverzicht: 490.000

6) I Love 2003: 230.000

(to be continued)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!