Internetpenetratie in bedrijfsleven stijgt nog steeds

17 februari 2003, 20:32

In 2002 heeft 90 procent van de vestigingen in de profit- en non-profitsector een internetaansluiting.

Dit blijkt uit een in 2002 gehouden meting van de ICT Monitor? van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview B.V. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 780 vestigingen en instellingen in Nederland met tenminste 5 werknemers.

Het aantal profit- en non-profit vestigingen dat een internetaansluiting heeft, stijgt nog steeds: van 74 procent in 2000 naar vermoedelijk zo’n 93 procent in 2003. In 2003 zijn naar verwachting 138.486 geautomatiseerde vestigingen met tenminste 5 werknemers aangesloten op het Internet.

De grootste penetratiestijging heeft plaatsgevonden tussen 2000 en 2001 (een toename van 10 procent).

Het internetgebruik in de handel (83 procent) en overheid (87 procent) loopt iets achter op de andere branches. Wanneer wordt gekeken naar het aantal werkplekken met een internetaansluiting en/of e-mail, verschuiven bovengenoemde verhoudingen enigszins. De branche overheid scoort nu bijzonder hoog met gemiddeld 135 internetwerkplekken per vestiging. De branches handel (6) en bouw (6) blijven duidelijk achter op het totale marktgemiddelde (15 internetwerkplekken per vestiging).

Maar liefst 95 procent van de vestigingen met Internet surft met Internet Explorer. Netscape Navigator wordt door ongeveer 8 procent gebruikt. Opvallend is dat Netscape vaak door de overheid gebruikt wordt en door vestigingen met meer dan 200 geautomatiseerde werkplekken.

Bron:

http://www.heliview.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!