Internetbank van ING boekt eerste winst

3 januari 2003, 14:49

De internetbank ING Direct, onderdeel van de ING Groep, heeft een goed vierde kwartaal achter de rug. De internetbankier heeft voor het eerst winst gemaakt.

Deze cijfers zijn bekendgemaakt bij de nieuwjaarsspeech van ING-directeur Ewald Kist. De eerste negen maanden van 2002 sloot het ING-onderdeel af met een verlies van tachtig miljoen euro.

Het vierde kwartaal was volgens ING zo goed, dat het bedrijfsonderdeel het verlies heeft weggewerkt. “ING Direct maakt voor het eerst winst”, zo vertelt ING-woordvoerder Ward Snijders tegen Reuters. Cijfers over het hele jaar 2002 zijn nog niet beschikbaar.

ING Direct is actief in de Verenigde Staten, Canada, Australi?, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Itali?. Voor het eerst is de internetbank de grens van vijf miljoen gebruikers gepasseerd. In november telde de online bankier nog 4,6 miljoen gebruikers.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!