Intensiever gebruik van computer en internet

29 juli 2003, 09:40

Nederlanders gebruiken hun computers en internet steeds intensiever. Ze geven echter niet meer geld uit aan nieuwe computers. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in zijn dinsdag gepubliceerde rapport De Digitale Economie 2003.

Zo groeit het actieve internetgebruik, bijvoorbeeld het cre?ren van een eigen website, sneller dan het aantal ondernemingen met een internetaansluiting. Daarnaast bieden tegenwoordig zeven van de tien bedrijven met internet ook daadwerkelijk elektronische diensten aan, terwijl dat zes jaar geleden nog maar een fractie was.

Ook de omvang van het internetverkeer groeit veel sneller dan het aantal aansluitingen. Dit komt deels doordat internetters hun verbindingen van het eerste uur, vooral via de analoge modem, vervangen door snellere varianten zoals ADSL. Zowel personen als bedrijven met een snellere verbinding zijn intensievere internetgebruikers, constateert het CBS.

Bron:

http://www.cbs.nl/nl/publicaties/publicaties/bedrijfsleven/algemeen/p-34-03.pdf

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!