Instapkosten voor ADSL via marktleider KPN lager

3 januari 2003, 14:52

ADSL wordt weer wat voordeliger. KPN verhoogt niet alleen de snelheden, ook worden de instapkosten lager door goedkopere modems.

Per 1 januari heeft KPN de prijzen van alle modems die geleverd worden bij zijn adsl-pakketten aanzienlijk verlaagd. Zo kost het USB-modem voortaan 69 euro in plaats van 140 euro, een verlaging van maar liefst 71 euro. Het ethernet-modem wordt 75 euro goedkoper en kost nu 129 euro.

Tegelijk heeft KPN de aansluitkosten wel verhoogd. Een doe-het-zelf-pakket kost nu 75 euro in plaats van 34 euro. Effectief is de klant bij de meest gebruikte pakketten echter toch zo’n 30 euro voordeliger uit. Op de site kpnadsl.nl staan de oude tarieven nog vermeld, maar deze worden volgens een woordvoerder ‘met spoed’ aangepast. Bij het tarief van 34 euro moest KPN naar eigen zeggen geld toeleggen op het aansluiten.

Eerder werd al bekend dat KPN de downstream-snelheden van zijn adsl-pakketten met 50 procent verhoogt. Deze snelheidsverhoging wordt uitgevoerd tussen 6 januari en 14 februari 2003. Van de grote steden is Rotterdam het eerst aan de beurt. Utrecht en Den Haag volgen vanaf 20 januari en Amsterdammers komen op zijn vroegst op 3 februari aan de beurt.

De verhoging van de snelheden vindt overdag tijdens kantooruren plaats en neemt volgens KPN maximaal een kwartier per aansluiting in beslag.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!