Ilse media start weblogzoekmachine

Ilse media start weblogzoekmachine

Ilse media start weblogzoekmachineIlse media heeft zojuist de beta-versie gelanceerd van haar weblog-zoekmachine. De zoekmachine indexeert niet alleen de RSS-feeds

pagina’s van web-log.nl maar ook die van andere Nederlandse weblogs.

Dat Marketingfacts nog niet in de database zit beschouwen we maar als een kleine bug in de beta-versie ;-)

Na Paul Molenaar en het team van web-log.nl is ook het ilse zoekmachine team een eigen weblog gestart om de discussie aan te gaan met gebruikers. De nieuwe weblog is te vinden op weblogzoeker.web-log.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 25 reacties op dit artikel

 • Leuk dat dit nieuws nu pas naar buiten komt hier bij Marketingfacts. Lunchpauze schreef er ook al over.
  Zie ook: http://lunchpauze.blogspot.com/2005/06/komt-ilse-met-rss-zoekmachine.html

  geplaatst op
 • Ook Dennis en anderen hadden de spider al voorbij zien komen. Voor zover ik heb begrepen ging het toen nog om de test; vandaag is de beta-versie officieel gelanceerd.

  geplaatst op
 • Heeft deze site ook een voorpagina? Ik zoek namelijk standaard op ilse..

  geplaatst op
 • Heb de URL aangepast Ayalon maar ik zie dat je dan wel een foutmelding krijgt (bugje?) die je overigens niet belet om vervolgens de zoekmachine gewoon te gebruiken.

  geplaatst op
 • Ik heb uiteraard meteen geprobeerd.
  Ik dacht: "kom laat ik eens niet gaan egosurfen, maar laat ik eens kijken wat er gevonden wordt is als ik 'frankwatching' in geef":

  Resultaat: Van de eerste 10 hits is er alleen bij nr 1, 2 en 4 een match. De in de andere 6 komt frankwatching op geen enkele manier voor.
  Ik denk dat er nog even gesleuteld moet worden.

  geplaatst op
 • Opvallend veel dutchcowboys ook in de zoekresultaten van frankwatching. Binnenkort toch eens cowboy Jim vragen hoe dat nu zit ;-)

  geplaatst op
 • @Marco: Ah kijk dat oogt beter. Inderdaad zijn de resultaten een beetje vreemd, vraag me af wat voor soort technologie er gebruikt wordt om de items te sorteren.

  Overigens heeft deze machine denk ik nog even tijd nodig, tenslotte kunnen ze hun eigen blogs makkelijk indexeren en kost de rest gewoon tijd..

  geplaatst op
 • Ik mis ook nog de RSS-button voor de zoekresultaten. Neem tenminste aan dat die nog komt!?

  geplaatst op
 • Krijg bijna alleen maar dutchcowboys via die zoekmachine. Heeft Paul Aelen nou alweer lopen spammen met Checkit? Die jongens zijn wel heel goed in manipulatie, zelfs zonder dat ze het weten :)

  geplaatst op
 • Ik ben natuurlijk meteen gaan "egosurfen", maar helaas... ik kom niet in de zoekresultaten voor. Ik ben toch echt vorige week als een gek door de spider van Isle bezocht. Beta of niet, ik vind het vreemd dat een aantal weblogs zoals Marketingfacts en Frankwatching (en WebDrain :-)) niet / amper in de zoekresultaten voorkomen. Het is ook belachelijk zoals dutchcowboys de resultaten vervuild, maar ik neem aan dat ze daar zelf niets mee te maken hebben. En ik mis de RSS-feed voor de zoekresultaten en de aanmeld-button voor het toevoegen van weblogs. Een zwakke start....

  geplaatst op
 • Hyped gaat hierover zelfs kamervragen stellen ;-)

  Arnoud, het is nog maar een beta-versie maar je noemt inderdaad een paar kritische punten die ze toch zeker zullen moeten oppakken wil het een succes worden.

  geplaatst op
 • Hyped heeft nog een aanvullende opmerking dat wel eens de verklaring kan zijn voor de Feedburner-problemen die sommige weblogs de laatste tijd hebben opgemerkt. Marketingfacts staat (nog) niet in de database van de weblogzoekmachine dus ik heb er geen last van gehad en kan dit dus ook niet verifieren. Iemand?

  Update: ik lees net de reakties bij webdrain.com. De nieuwe zoekmachine heeft dus inderdaad invloed gehad op de feedburner-statistieken van weblogs.

  geplaatst op
 • Reden dat sommige weblogs (zoals Dutchcowboys) erg veel voorkomen in de zoekresultaten, lijkt te worden veroorzaakt doordat niet de RSS-feed wordt geindexeerd maar de gehele pagina. Dit betekent dat weblogs die veel links hebben naar andere blogs en dit op iedere pagina laten terugkomen, erg vaak zullen worden gevonden op dit soort zoekopdrachten. Ben benieuwd of dit in de toekomst ook zo blijft of dat men op termijn toch alleen de RSS-feed zal indexeren. Voor beide is wat te zeggen namelijk.

  geplaatst op
 • Ik heb weinig verstand van spiders, maar het is vreemd dat de spider van Ilse elk kwartier hetzelfde item bezoekt. Ik heb een klein deel van mijn logfile online gezet en dan zie je het grote aantal keer dat ilse langskomt. (de logfile is opgeschoond zodat alleen de 2 berichten over 212Amsterdam zichtbaar zijn)

  geplaatst op
 • ik heb wat meer toelichting gezet op onze weblog over de blogsearch: http://weblogzoeker.web-log.nl/

  geplaatst op
 • Marketingfact staat er nu wel in. Zoek maar eens op "marketing". http://blogsearch.ilse.nl/searchresults.jspx?search_for=marketing .

  Ziet er wel netjes uit. Hoe kun je daar trouwens je weblog aanmelden? Verder zou het wel handig zijn als ze nog wat features toevoegen zoals Feedster die biedt: RSS-feed van de zoekresultaten, resultaten beperken tot een bepaalde OPML-file.

  geplaatst op
 • Jullie kunnen je ook je weblog bij ons aanmelden. Sta je meteen met je feeds in de juiste rubriek! ;-)www.startlog.nl

  geplaatst op
 • Toch jammer dat hrlog er dan weer niet bij staat. En helaas ook geen plek om je weblog aan te melden. Toch zonde.

  geplaatst op

 • ? wel goed kijken Bas

  geplaatst op
 • Als reinout het mag, dan mag feeds4all vast ook:
  Meldt je webfeed (RSS, ATOM/Feedburner) aan bij Feeds4all.Com.

  geplaatst op
 • @reinout: goed initiatief dat www.startlog.nl Hopelijk wordt het net zo populair als startpagina.nl. Zeker voor de eigenaren.... ;-)

  geplaatst op
 • @Nils: Je zegt in je toelichting dat Blogsearch meer indexeert dan alleen de rss-feed. Waar zit dan precies het verschil met een normale zoekmachine? En als het alleen om "weblogs" gaat, waarom dan niet gewoon een tabblad Weblogs in de Ilse zoekmachine, net als icerocket.com. Zowiezo is het voor veel internetters onduidelijk wat een weblog is.
  Gelukkig komt WebDrain nu ook voor in de resultaten, maar wel met als bron "feedburner". Aangezien heel veel weblogs gebruik maken van feedburner moeten jullie hier wel een kleine aanpassing doen, anders heeft bijna iedereen feedburner als bron.
  Ondanks mijn kritische noot wens ik jullie toch heel veel succes met Blogsearch.

  geplaatst op
 • 1. Goeie vraag en opmerking van Arnoud aan Nils. Hopleijk helpt Nils ons vandaag uit de brand
  2. Uiteraard vandaag weer naar blogsearcht terug gegaan om te zien of zoeken naar Frankwatching inmiddels betere resultaten oplevert.
  Helaas ...
  3. Mijn eigen weblog is overigens nog niet ge-indexeerd.

  geplaatst op
 • dank voor de feeedback mannen,
  ik heb wat vragen beantwoord op http://weblogzoeker.web-log.nl/

  geplaatst op
 • @Nils: bedankt en complimenten voor de manier (en snelheid) van oppakken / reageren!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.