Ilse goes mobile

16 januari 2003, 15:02

In navolging van het succes van de sms-diensten op NU.nl, lanceert ilse deze week ilse sms.

De nieuwssite NU.nl lanceerde in 2000 reeds een sms-dienst, gericht op liefhebbers van voetbal en de Formule1. ilse komt echter met een sms-dienst, die naast informatie over sport, ook informatie biedt op het gebied van fun, entertainment, horoscopen, business en beurskoersen. Deze diensten zullen in de loop van het jaar nog worden uitgebreid met Weer&Verkeer en Virus alerts.

Om deze nieuwe dienst te kunnen realiseren is ilse onlangs een samenwerking aangegaan met MoMac. MoMac heeft reeds 5 jaar ervaring in contentdistributie en content-oplossingen voor zowel traditionele media als voor internet, intranet, SMS, Wap en voice-applicaties. MoMac heeft een eigen redactieteam met specialisten in dienst, die dagelijks duizenden content items verwerkt, verzameld van ruim 60 content-partners en grote internationale nieuwsleveranciers, zoals AP en AFP.

De eerste sms-dienst van NU.nl werd gelanceerd tijdens het EK-voetbal in 2000. Voetballiefhebbers wensten dagelijks op de hoogte te worden gehouden van de voetbalstanden tijdens het EK. Inmiddels is de voetbal sms-dienst uitgebreid met belangrijk voetbalnieuws, de Eredivisieranglijst, live verslag van alle wedstrijden in de Eredivisie, einduitslagen en clubnieuws.

De sms-diensten zijn geschikt voor alle gebruikers met een mobiel abonnement of prepaid kaart van KPN, Vodafone, Ben, O2 of Dutchtone. De ilse sms-dienst is te vinden op: http://smsdiensten.ilse.nl/

Over ilse media

ilse media is met meer dan 200 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (120 miljoen pageviews per maand), de zoekmachine ilse.nl (46 miljoen pageviews per maand) en de nieuwssite NU.nl (35 miljoen pageviews per maand). Ook de gratis e-mailsite dolfijn.nl en het populaire chat.nl vallen onder ilse media. Het bedrijf telt in totaal 44 personen.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!