“Ik zou graag ervaring willen opdoen, maar dan moet iemand mij wel die kans geven” #ADV

29 september 2014, 08:30

De jeugdwerkloosheid in Nederland is hoog. Rogier besloot na het afronden van zijn studie een halfjaar te gaan reizen en nu hij terug is, is het tijd voor een baan. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan want veel werkgevers zoeken iemand met ervaring. Is dat wel nodig? Juist het gemis aan ervaring biedt de mogelijkheid iemand volledig naar jouw wensen op te leiden. Lijkt zo’n gemotiveerde werknemer je interessant? Lees er meer over op Jeugd op Zoek.

“Op zoek naar een baan: waar moet ik beginnen? Dat vroeg ik mij zo begin juli af. Ik was net terug van een halfjaar backpacken in Latijns-Amerika en stond op het punt aan mijn carrière te beginnen. Ongeveer tien maanden eerder studeerde ik af aan het Saxion in Enschede, opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde. Nu ben ik op zoek naar een baan. Het liefst op het gebied van logistieke (supply chain) processen in de bouw of in een andere sector.

Ik ben maar eens bij het begin begonnen. Niet alleen zoeken naar vacatures, maar ook zorgen dat ik gevonden kan worden. Inmiddels staan mijn profiel en cv op diverse vacaturebanken en jobboards. Al direct daarna merkte ik dat er veel interesse was vanuit detacheringsbureaus. Sommige hadden zelfs al concrete vacatures voor mij liggen. Zo werd ik ook benaderd door Randstad, om in het kader van Jeugd op Zoek als ambassadeur op te treden. Een geweldige kans! Samen het verschil maken en proberen de hoge jeugdwerkloosheid in Nederland terug te dringen. Ook kan ik via Jeugd op Zoek mijn visitekaartje afgeven bij allerlei werkgevers tijdens een van de vele events.

Waarom zijn er eigenlijk zoveel jongeren werkloos? Stromen er te veel jongeren de arbeidsmarkt in? Zelf heb ik gemerkt dat werkgevers op zoek zijn naar ‘iemand met ervaring’. Zou dat dan de reden zijn dat er zoveel jeugd thuis op de bank zit? Maar iemand zonder ervaring kan toch juist helemaal worden opgeleid zoals de werkgever dit graag zou zien? Ervaring heeft bijna elke werkgever wel in huis en ik zou graag ervaring willen opdoen. Maar dan moet iemand mij wel die kans geven.”

Kijk op randstad.nl/jeugdopzoek en geef Rogier en andere jonge talenten de kans zichzelf te bewijzen!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

1 Reactie

    boyke ten Broeke

    Sorry maar ik ben het hier niet helemaal mee eens. Zeker gezien de vacatures die je om je oren krijgt de laatste tijden vooral gericht zijn op stagiares. Nu ben ik het wel eens met het feit dat bedrijven schijnbaar niet beseffen dat een medewerker vinden van 18 jaar met 20 jaar ervaring al hetzelfde is als zoeken naar een hond die kan praten. Dat bestaat niet. Een stagiaire marketing die EN kennis heeft van CMS, EN Social Media kennis heeft, EN E-mail marketing kennis heeft EN HTML, CSS, PHP, JAVASCRIPT kennis… Men moet ook nadenken voor er een vacature geplaatst word of de eisen niet hoger zijn dan het begrip stagiaire normaal inhoud!


    29 september 2014 om 09:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!