ICQ op i-mode

22 januari 2003, 18:10

Met je i-mode toestel chatten op internet met vrienden die on-line zijn.

Vanaf vandaag kan het. De Instant Messaging dienst van ICQ is dan ook beschikbaar op i-mode. Op internet biedt ICQ reeds sinds 1996 haar populaire dienst aan, waardoor gebruikers direct zien of hun vrienden on-line zijn. Door de betreffende naam aan te klikken kun je direct een berichtje naar de persoon sturen. Je kunt ook mensen zoeken op basis van interesses etc. waardoor via ICQ enorme communities zijn ontstaan.

Met de introductie van ICQ op i-mode ben je nu overal verbonden met je community. Op i-mode vind je de bekende kenmerken van ICQ precies zo terug zoals je van de internetversie gewend bent. Zoals de contactlijst met on- en off-line status, de “nieuw bericht” icons en de mogelijkheden voor het versturen en ontvangen van berichten. Je kunt daarbij zelfs “smileys” en “emoticons” toevoegen. Daarnaast kun je gebruikers zoeken, hun profiel bekijken en ze toevoegen aan je contactlijst. Wanneer je on-line blijft maar bijvoorbeeld een telefoontje pleegt, zie je via imail dat iemand je een ICQ berichtje heeft gestuurd.

ICQ op i-mode is een duidelijk voorbeeld van een verdergaande integratie van de mobiele wereld van i-mode en het internet. Eindgebruikers i-mode gebruikers zijn hierdoor in staat om onafhankelijk van plaats verbonden te blijven met hun community en te communiceren op de manier dat zij dat willen. ICQ is onderdeel van America Online, Inc. en is een van de grootste online communities ter wereld (www.icq.com/wireless/imode/index.html). ICQ heeft meer dan 140 miljoen geregistreerde gebruikers.

Ook in Duitsland zal E-Plus ICQ op i-mode binnenkort introduceren.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!