I want my Mf.tv: de video’s die je gezien moet hebben

5 maart 2017, 08:00

Welkom bij een nieuwe editie van de Marketingfacts.tv zapservice. Een overzichtje van de mooiste, interessantste, spannendste en/of grappigste video die we de afgelopen week deelden.

Hele dure contentmarketing van Walmart

1 bonnetje, 4 prijswinnende regisseurs en 3 unieke film(trailers). Walmart vroeg Antoine Fuqua, Seth Rogen, Evan Goldberg en Mark Forester om het verhaal van een bonnetje met 6 items van Walmart uit te werken tot een film. Althans, de trailer van een film.

Dat resulteerde onder andere in deze video. Een puik, en duur, staaltje marketing van Walmart. De rest van de video’s check je hier.

De jaarcijfers van Coolblue in 2 minuten en 34 seconden

“Hoi ik ben Pieter. En vandaag maak ik de jaarcijfers over 2016 bekend. En die zijn best wel goed”. Zo kan je dus ook de jaarcijfers publiceren. Een stuk toegankelijker dan het gemiddelde jaarverslag in een pdf’je.

De politieke boodschap van Cheetos

Met het presidentschap van Donald Trump is het politieke activisme onder bedrijven flink toegenomen. We schreven erover op Marketingfacts.nl en zagen het terug in talloze reclames, niet in de laatste plaats die rond de Super Bowl. Het was ook de makers van Saturday Night Live opgevallen, gezien deze pitch contest.

Lekker toch, al die Marketingfacts.tv video’s. Volg ons anders op Twitter, like ons op Facebook, sleep MF.tv naar je bookmarks of zet MF op je homescreen. Dan komen al die lekkere video’s vanzelf bij je langs.

Alles wat je moet weten over Mobile World Congress 2017

Deze week was MWC2017 in Barcelona. Alle bedrijven en mensen die ook maar iets met mobile te maken hebben waren aanwezig. Persoonlijk hoogtepunt: de terugkeer van de 3310. De mannen van Techrader bespreken alles wat je moet weten: van de nieuwste smartphones tot de laatste ontwikkelingen in VR.

Met een Photoshop voor audio en video gaat fake nieuws nog echter worden

Fake news gaat nu vooral om verhalen verzinnen of de waarheid een spin geven. Een gezonde bullshitdetector als het om bronnen gaat, kan hier in veel gevallen nog wel tegenop. Door Photoshop weten we inmiddels ook dat beeld kan liegen. Dan hebben we het nog over foto’s, statisch beeld dus.

We staan aan de vooravond van nieuwe mogelijkheden om nepnieuws te maken. In de eerste video zie je een proof of concept van onderzoekers van Stanford en de universiteit van Erlangen-Nuremberg. Via de technologie zijn ze in staat om in een video van iemand die praat de gezichtsuitdrukking aan te passen. Kortom: je ziet Trump praten, maar in principe kunnen de onderzoekers via deze technologie Trump alles laten zeggen. Bekijk de video en je weet: de mogelijkheden om nieuws te manipuleren zijn eindeloos. Belangrijke kanttekening: je hebt hier geen fancy camera-setup voor nodig, het kan gewoon met een webcam. Het bizarre is trouwens dat deze video al een jaar op YouTube staat, maar pas nu wordt opgepikt.

Video twee is van Adobe (skip naar 3:45 voor een duidelijk voorbeeld). Die werken aan een Photoshop voor audio. Ze zijn, althans in de demo, in staat om audio op te nemen, de gesproken woorden te herkennen, die woorden vervolgens aan te passen, en via dezelfde audio (lees stemgeluid) weer als output uit te zenden. Zo kan je dus iedereen laten zeggen wat je wilt, als je maar een audiofragment van het stemgeluid hebt.

Beide technieken bevinden zich nog in de betafase, maar je hebt niet heel veel fantasie nodig om de misbruikmogelijkheden van deze technologieën in te zien.

Nog geen genoeg? Wat dacht je van marketeers die iets bedenken waar je niets aan hebt? Of KLM die je met emoji’s op weg helpt in het buitenland. De nieuwe robot van Google. Je favoriete websites voor de dansende banaan van Hyves. De eerste reclame ooit. De nieuwe oude Nokia 3310. Of struin zelf even door al die andere video’s.

Een mooie zondag!

Thomas van Manen
Journalist en oud-hoofdredacteur bij Marketingfacts

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!