Hyves 2.0 nu ook met weblogs en marktplaats

18 juli 2005, 20:07

Hyves 2.0 nu ook met weblogs en marktplaats

Als het goed is wordt vannacht Hyves 2.0 gelanceerd. Een van de belangrijkste toevoegingen zullen de weblogs zijn, met mobloggen via mms/email, en de diverse commerciele mogelijkheden zoals het plaatsen van advertenties. Daarmee wordt het sociale netwerk voor jongeren enerzijds een concurrent van weblogdiensten als web-log.nl en anderzijds een soort van Craiglist dat concurreert met online marktplaatsen en datingservices (dank voor deze vergelijking Hyped).

Toeval of niet, maar uitgerekend vanavond werd bekend dat Myspace.com is verkocht voor een bedrag van maar liefst een half miljard dollar. Toen ik Raymond Spanjar, een van de oprichters van Hyves, een tijdje geleden sprak noemde hij Myspace.com als een van zijn grote voorbeelden. Ik begrijp nu waarom 😉

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  koen

  Nog een paar uur tot we live zijn… met een volle bezetting zijn we de migratie aan het uitvoeren… leuk dat jullie ons zo nauwgezet volgen!

  ondertussen tuimelde ik tegen jullie bericht aan, gevonden op technorati. Dat technorati (de searchengine voor blogs) is voor het eind van het jaar voor minimaal 50 mio dollar verkocht aan google, daar zet ik een krat whiskey op.

  het is overigens myspace.com, niet myspaces.com


  18 juli 2005 om 21:04
  media

  Ik zie dat de nieuwe Hyves live is, gefeliciteerd jongens!

  Heb de s in myspaces inmiddels weggehaald; was een tikfoutje. Die weddenschap ga ik niet met je aan Koen; ik denk namelijk dat je gelijk hebt 😉


  19 juli 2005 om 03:58
  CemYildiz

  Gefeliciteerd Koen en Raymond en heel veel succes met de nieuwe toevoegingen. Ik ga er vanavond eens mee aan de slag 🙂


  19 juli 2005 om 05:50
  raymond

  Het was een zware bevalling maar het lijkt erop dat alles goed is gegaan… 😀

  Ben trouwens verbaasd dat AOL en Yahoo zich het kaas van het brood laten eten door News corp…


  19 juli 2005 om 07:55
  yvo

  yahoo en aol zijn aan t sparen voor jullie overname 😛


  19 juli 2005 om 08:20
  CemYildiz

  dan mogen ze nog wel doorsparen… 😉


  19 juli 2005 om 08:41
  raymond

  @ cem & yvo: mwah, met hun cashflow moeten ze tegen kerst wel genoeg bij elkaar geschraapt hebben… 😉

  @simon, de site is idd nog niet 100% stabiel, wordt hard aan gewerkt door Koen en de zijnen!


  19 juli 2005 om 10:36
  raymond

  Overigens is het idd geen toeval Marco, ik weet uit betrouwbare bron dat Intermix Myspace per se wilde verkopen voor de lancering van Hyves 2.0…de deal schijnt er in een razend tempo doorheen gejaagd te zijn…;-)


  19 juli 2005 om 12:21
  media

  Raymond, lees net ergens een quote op jullie site dat Hyves met 30% per week groeit!? Kun je iets zeggen over het gebruik van Hyves? Aantal leden en hun gebruik? Van myspace.com is bekend dat ze ca. 20 miljoen leden hebben en ca. 15 miljoen unieke bezoekers per maand.


  19 juli 2005 om 17:45
  raymond

  Myspace is nog wel even een maatje groter….wij hebben bijna 1 mln leden, zo’n 400.000 unieke bezoekers en richting de 100 miljoen pageviews per maand.

  Het vertekent een beetje omdat ongeveer 1/3 van onze leden uit NL komen, maar zij zorgen wel voor 2/3 van het verkeer.

  NL is voor ons dus het belangrijkst, en hier kunnen we voor de site ook onderscheid op maken door ip, inloggegevens en taal.

  Die 30% groei is inmiddels wat minder omdat we de groei uit ZuidAmerika wat hebben afgeremd zodat de groei beheersbaar blijft. We zijn vertwingvoudigd in het afgelopen jaar, en als we die lijn doortrekken en 20 mln leden hebben aan het eind van het jaar gaan alle lichten uit…;-)


  19 juli 2005 om 17:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!