Humo liegt! character blog

5 oktober 2005, 09:02

Humo liegt! character blogHumo’s huidige zogenaamde anti-campagne, waarin een character blog centraal staat, slaat heel erg aan in Belgi?. Dirk Debeys, een zogenaamd misnoegde ‘enqueteur’ heeft namelijk een eigen weblog geopend : Humo liegt!

En dit naar aanleiding van de “bedrieglijke jongeren-enqu?te van het extreem-linkse weekblad Humo”, aldus Debeys.

De character blog bevat enkele filmpjes die moeten bewijzen dat de jeugd niet deugt : “Die profiterende mee?ters doen niets anders dan leeghangen, mekaar aflikken, drugs slikken en geld pikken.”, zegt Debeys verder op zijn blog.

Regelmatig worden er nieuwe filmpjes ‘gepost’. Humo’s jongeren-enquete verschijnt immers in 4 delen verspreid over evenveel weken.

De bezoeker kan zich inschrijven op een mailing list en zijn reactie kwijt op een open forum (jammer genoeg kan je niet apart reageren op de video-posts zelf zoals op een echte blog). Je kan er tevens een grappige ketting-mail versturen.

Het agentschap, de Mortierbrigade (geleid door de zoon van ex-hoofdredacteur Guy Mortier), heeft hiermee volgens mij de eerste en meteen ook een geslaagde character blog in Belgi? opgezet.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Pritt

  Helemaal goed. En daarom is Humo dus al jaren het beste tijdschrift van Nederland.


  5 oktober 2005 om 11:36
  maarten

  ha, Beau!


  5 oktober 2005 om 11:40
  Eijkb

  Ik woon in Belgie en waar ik in NL nooit weekbladen las, is de Humo niet meer weg te denken. Wordt de Humo ook veel verkocht in NL? Gezien het toch sterk Belgie georienteerd is?

  Aan de andere kant wel een luchtje van vriendjespolitiek, als de zoon van voormalig redakteur Guy Mortier dit mag doen. Aan de andere kant, Mortier is een grappige, sympathieke vent die ook bekend is van de betere grappige programma’s van de belgische TV (Alles kan beter!! Herhalingen iedere zondag op TV1) dus dan zie je dat al gauw door de vingers.


  5 oktober 2005 om 12:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!