HP’s zes tips voor mobiele marketing

2 juni 2005, 05:48

HP geeft zes tips voor mobiele marketing weg, in haar mpulse magazine.

Tip 1: Houd ‘t kort en klein

Hoe kleiner de advertenties, hoe beter ze werken. Tests in Japan tonen een CTR van 3,6% tot 10% voor kleine bannertjes, en een vette 14% voor tekstadvertenties.

Tip 2: Vermaak je doelgroep

Simpele spelletjes en tests (polls) zijn bijzonder succesvol als medium voor je boodschap.

Tip 3: Pas je marketing aan de lokatie aan

Als je er netjes mee omgaat, kan je veel waarde toevoegen door je marketing aan de lokatie van de gebruiker aan te passen.

Tip 4: Pas je marketing aan het medium aan

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de adressen die je in je marketing noemt eenvoudig aan het adresboek van de GSM of PDA zijn toe te voegen.

Tip 5: Pas je marketing aan de gebruiker aan

Meer dan 90% van de deelnemers aan een recente IDC studie m.b.t. “consumer tolerance of advertising in emerging media” gaven aan bijzonder geïnteresseerd te zijn in marketing dat op een door henzelf onderhouden profiel was afgestemd.

Tip 6: Wees realistisch

Mensen die met een mobieltje de prijs van een boek opzoeken, gaan dit boek natuurlijk niet online kopen. Geef ze dus het adres van de dichtstbijzijnde winkel, in plaats van een interactief winkelmandje.

Bron: Cooltown.com

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

1 Reactie

    360 Graden feedback

    “Als je er netjes mee omgaat, kan je veel waarde toevoegen door je marketing aan de lokatie van de gebruiker aan te passen.”

    Werkt ook leuk in de meer conventionele marketing vormen. Zo heeft een supermarktketen bushok-posters met pay-offs als ‘ook groningen krijgt toiletrollen in de aanbieding deze week’.


    2 juni 2005 om 06:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!