Hoeveel mensen gebruiken RSS?

18 november 2004, 09:57

Dave Winer:

I think we’re still in the early-adopter mode right now and I’d be surprised if more than 2 percent of internet users are also RSS users.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Jurjen Koopmans

  Hierbij ventileer ik mijn mening over rss:

  RSS is handig door haar eenvoud en reeds in gebruik bij ‘grotere’ spelers, zoals Mozilla Firefox en Yahoo!

  Enige bedreiging voor RSS is haar succes. Immers wanneer er meer advertenties op staan dan ‘relevante’ berichten zullen mensen eerder op zoek gaan naar een ‘beter’ alternaltief.

  Persoonlijk ben ik erg tevreden over de RSS-streams, waaronder deze van marketingfacts.nl.


  18 november 2004 om 11:15
  Erwin Maas

  Ik gebruik RSS sinds een maand of zo en ben er heel tevreden over, ik merk dat ik me sneller ontwikel op vlakken waar ik relatief nog weinig van wist door de voortdurende stroom aan informatie in hapklare brokken.

  Ik denk ook wel dat weinig mensen nog maar gebruik maken van RSS, maar 2% vind ik wel erg laag, ik schat zélf het gebruik op tussen 5 en 10%.


  18 november 2004 om 11:32
  Robert van Emst

  Hallo Marco, gisteren je presentatie gehoord in Rotterdam. Goed verhaal en erg interessant! Wordt de presentatie nog online gezet? Ik heb vergeten mijn visitekaartje bij je in te leveren 🙁


  18 november 2004 om 11:33
  cellspace

  Marco, ik denk dat je gelijk hebt, toch zijn het vaak de influencers die op dit moment RSS feeds gebruiken: als ik kijk naar Google (desktop search), Mac OSX tiger met Spotlight (ook desktop search), MSN Search (met desktop search in de pijplijn) EN de mogelijkheid tot gegevensoverdracht die RSS feeds bieden, dan denk ik dat we zo langzamerhand op tippingpoint zitten voor Internet 2.0


  18 november 2004 om 13:12
  Peter van Teeseling

  Persoonlijk zou ik redelijk onthand zijn zonder RSS. Het bijhouden van relevante informatie wordt dan een flinke klus.

  Ik denk ook dat Erwin een rake opmerking maakt: veel nieuwe informatie in hapklare brokken. Alleen moet je de bron kunnen controleren (zoals met de meeste webpagina’s). Maar ook in RSS land zullen de voorlopers wel weer ‘natuurlijke’ autoriteit krijgen.

  Bovendien is het leuk om te zien dat, als je meerdere soortgelijke weblogs via RSS volgt, je hetzelfde nieuws meerdere keren langs ziet komen. Er ontstaat een nieuwe race: wie heeft het nieuws als eerste?


  18 november 2004 om 20:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!