Hoe tevreden is de lezer over zijn krant?

18 november 2004, 09:13

Er worden steeds minder kranten verkocht in Nederland en de uitgeverijen kampen met fors teruglopende oplages. Sommige uitgevers proberen het tij te keren door extra sportbijlages bij de krant te voegen, een zondagskrant te lanceren of de gehele krant op tabloid formaat uit te geven. Vara’s Kassa peilde de mening van haar kijkers/lezers en kwam tot een aantal opvallende resultaten.

Ruim 1100 mensen gaven een reactie op de veranderingen van krantformaten en deden mee aan de productpeiling over kranten en gaven hun mening over hun krant en de krant in het algemeen.

Welke krant leest u?

De meest gelezen krant onder de deelnemers van deze productpeiling is de Telegraaf. Gevolgd door het Algemeen Dagblad, de Volkskrant en het NRC. Van de regionale kranten werden BN/DeStem, het Limburgs Dagblad en de Gelderlander het meest genoemd.

Wat vindt u van het formaat van de krant?

Ongeveer 65% van de krantenlezers is tevreden over het formaat van de krant. De 35% die niet tevreden is, zou de krant graag kleiner zien. Het tabloidformaat (formaat van de kranten als Spits en Metro) wordt hierbij het meest genoemd.

Heeft u behoefte aan een krant op zondag?

Een kleine 30% zou graag een krant op zondag ontvangen. Opvallend is dus dat ruim 70% hier helemaal niet op zit te wachten.

Opvallend

Wat verder opviel was dat bijna alle deelnemers tevreden zijn over zijn/haar krant. Alleen op de vraag of de krant voldoende aandacht besteedt aan sport gaven opvallend veel mensen (met name de lezers van de Telegraaf, Volkskrant, en de regionale kranten) aan dat ze dit niet het geval vinden; en dus graag meer sport in hun krant zien. Ook klaagden opvallend veel mensen over de prijs van de krant.

Bron:

http://kassa.vara.nl/

Via:

http://www.dagelinks.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!