Hoe denken marketingprofessionals over online video?

15 oktober 2020, 07:58

Doe mee aan de Online Video Monitor en maak kans op GoPro Hero 8

Het is al acht jaar een traditie in video-minnend marketing-Nederland; de Online Video Monitor (OVM) van Marketingfacts en Quadia. In dit onderzoek houden we de vinger aan de pols bij de Nederlandse marketingprofessionals; verwachten ze dit jaar een groei in video of juist niet? Huren ze hier experts in, of produceren ze zelf? En hoe tevreden zijn ze over de vindbaarheid van hun video’s?

Wij – Marketingfacts, Quadia en MarketResponse – hebben ook voor deze achtste Online Video Monitor jouw hulp nodig. 2020 liep voor iedereen anders dan verwacht en juist daarom zijn wij benieuwd naar het volgende: vind je produceren van video duur? Waarvoor heb je al online video ingezet? Heb je op dit moment een in-house studio? Vorig jaar bleek dat marketeers wel video’s willen produceren, maar dat het ze te veel tijd kost. Het gevolg: video werd vaker uitbesteed. Is dat dit jaar weer het geval of heeft de coronacrisis hier verandering in gebracht?

Onderwerpen die vanaf dit jaar worden meegenomen in de vragenlijst zijn AVG, inzetten van video om nieuwe medewerkers te werven, video gebruik voor interne communicatie en natuurlijk covid-19. Heeft de pandemie bijgedragen aan de adoptie en inzet van video en het organiseren van (live) online events?

Meedoen?

Om je te kunnen laten weten hoe marketingprofessionals in 2020 over video denken, willen we je vragen om deze vragenlijst in te vullen. Dit duurt slechts tien minuten en een van de deelnemers maakt kans op een GoPro Hero 8. De onderzoeksresultaten delen we dit jaar wederom als eerste op Marketingfacts!

Frank Schröder
Marketing & Communications bij Quadia

Frank heeft een voorliefde voor marketing en geschiedenis. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van EMG NL en Quadia .

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!