Hoe Amac kan concurreren met Apple Store

14 mei 2019, 13:20

7DTV in gesprek met Apple-reseller Ed Bindels

Met een omzet van een kleine 160 miljoen euro per jaar is Amac de grootste reseller van Apple-producten in Nederland. Hoe handhaaf je jezelf als grote concurrent van de Apple Store? In gesprek met 7DTV legt oprichter Ed Bindels uit op welke manier hij zijn liefde voor Apple-producten combineert met zijn passie voor retail.

Het werkzame leven van Ed Bindels, CEO van winkelketen Amac, is nauw verweven met Apple. In verschillende functies in retail, business-to-business en distributie had hij te maken met dit toonaangevende elektronicamerk.

“Apple Store is onze grootste concurrent”

De kiem voor zijn zelfstandig ondernemerschap werd gelegd in 2002. Consumentenwinkels met alleen Apple-producten bestonden nog niet in Nederland. Amac opende in 2005 aan de Utrechtse Mariastraat haar eerste Apple Centre. Na jarenlange uitbreidingen en overnames (AM-Bridge, C-Inside, YouMac, iFactors en in 2017 iCentre) is Amac uitgegroeid tot een retailketen met 46 winkels.

Bindels vertelt in dit interview onder meer hoe hij begeesterd raakte door de producten van Apple na een speech van Steve Jobs uit 2003. “Jobs was een visionair, die veel producten ook echt zelf heeft bedacht. Zijn opvolger Tim Cook is veel meer een boekhouder. Hem vind ik niet inspirerend. De keynotes van Apple zijn nog steeds interessant door de producten die het bedrijf maakt, niet door Cook.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!