Het weblogeffect voor online uitgevers

Het weblogeffect voor online uitgevers

In slechts enkele maanden tijd heeft het Britse Times Online zijn bezoekersaantallen zien stijgen van 1,5 miljoen tot 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Dit zou met name te danken zijn aan het feit dat de weblogs geplaatst zijn ’ at the heart of its editorial operation’, aldus online editorial director Peter Bale tijdens het Blogging4Business congres in Londen eerder deze week (via: about:blank).

Ook in Nederland zien we inmiddels een significante toename in bezoekersaantallen door de inzet van weblogs bij online uitgevers. Eerder deze maand gaven Geert-Jan Bogaerts en Anton van Elburg op de thema-avond van DeMeter inzicht in de resultaten bij resp. de Volkskrant en Emerce. De Volkskrantblogs, in september 2005 gestart en een community van 3.000 webloggers, genereert ruim 1 miljoen pageviews per maand (10% van totale bezoek volkskrant.nl). Bij Emerce, dat een netwerk van weblogs om zich heen heeft verzameld, is inmiddels 20-25% van het bezoek toe te schrijven aan deze weblogs.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Blijf het een mooi concept vinden, het webloggen.. Blijkt maar weer hoe effectief het is op dit moment.. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik niet geloof dat het een blijvertje is, maar wel het begin van wat er komen gaat: Meer interactie tussen sites en gebruikers.

    geplaatst op
  • Kan iemand bovenstaande linkspammer verwijderen en asjeblief een rel= "nofollow" in de template plakken zodat dit geen effect meer oplevert?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.