Helft Nederlanders hecht niet aan moederdag

14 mei 2003, 07:49

En, ontbijtje op bed gebracht of gekregen zondag? Een bloemetje, tekening of misschien zelfs een sieraad of wasdroger? Dan hoorde u kennelijk niet bij die 54,6% van de Nederlanders die geen waarde hecht aan moederdag. 52,8% doet er wel iets aan. Daarmee zijn we minder attent dan Duitsers (63,9%) en Belgen (67,2%).

Deze cijfers komen van de Center Parcs Relax Index, een onderzoek naar het welzijn van Nederlanders, Duitsers en Belgen. Het onderzoek werd gehouden onder 1.200 Nederlanders, Duitsers en Belgen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Voor 37,0% van de Nederlanders ?hoeft Moederdag niet zo nodig?. 17,6% vindt het ?een beetje onzin?. Van de 52,8% die moeder op ??n of andere manier wel in het zonnetje zet, neemt 34,5% een cadeau voor haar mee, 13,1 % gaat op bezoek en 5,2% belt haar op.

Het verschil tussen de waardering van Moederdag door moeders en kinderen is in Duitsland groter dan in Nederland en Belgi?. In Duitsland hecht 43,6% van de moeders veel waarde aan Moederdag tegenover 34,2% van de kinderen. Bij de Belgen zitten moeders en kinderen redelijk dicht bij elkaar; 46,6% van de moeders hecht daar veel waarde aan Moederdag tegenover 45,8% van de kinderen. Van de Nederlandse moeders hecht 29,9% veel waarde aan Moederdag, van de kinderen is dat 22,5%.

Bron:

http://www.marketing-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!