Hacker Aljazeera.net voor de rechter

13 juni 2003, 16:14

Een Amerikaanse webdesigner hangt een celstraf boven het hoofd wegens het kraken van de website van het Arabische tv-station Al Jazeera. De man slaagde erin om twee dagen al het verkeer naar Aljazeera.net om te leiden naar zijn eigen pro-Amerikaanse website en e-mail te onderscheppen.

De 24-jarige webdesigner John William Racine II wordt beschuldigd van het ?onwetmatig afvangen van electronische communicatie en fraude? en is momenteel op borgtocht vrij.

Het is waarschijnlijk dat de man schuld zal bekennen, heeft de openbaar aanklager laten doorschemeren. De webdesigner had een wachtwoord ontdekt waarmee hij een zogeheten ‘redirect’ kon aanmaken op de website van Al Jazeera. Al het verkeer naar de Arabische nieuwssite kwam nu uit bij zijn eigen patriotische website, getiteld ?Let Freedom Ring?.

Tussen 25 en 27 maart zou John William Racine daarnaast 300 e-mailberichten hebben onderschept en naar zijn eigen e-mail adres doorgestuurd. Hiervoor vervalste hij een handtekening en een verzoek aan netwerkbeheerder Network Solutions Inc.

Het is nog onbekend welke straf de Amerikaan te wachten staat mocht hij schuldig worden bevonden.

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!