Guinness marketeers bloggen

17 februari 2006, 18:30

Guiness weblog

Het internet is weer een bierblog rijker. Na Beerbites, in 2004 gelanceerd door Qi, is nu ook Guinness gestart met een weblog. Hoewel het blog op zich inhoudelijk er niet uitspringt en er zeker nog zaken verbeterd kunnen worden, zijn er wel een paar opvallende punten.

Allereerst het feit dat de marketeers van Guiness zelf bloggen en het niet overlaten aan bijvoorbeeld een reclamebureau. Hoewel het voor de marketeers misschien niet altijd even makkelijk zal zijn, is bloggen wel een prima middel om binding met je doelgroep te houden. Iets dat voor elke marketeer een must is.

Wat mij echter het meeste opvalt is het feit dat de marketeers niet alleen zelf bloggen, maar ook nog eens actief andere blogs volgen. Bij Gapingvoid waren er de nodige comments over het feit dat het Guinness blog actief probeert bezoekers uit andere landen uit te sluiten, dat de lijst van landen die je kon kiezen onvolledig was en dat deze uitsluiting van bezoekers uit bepaalde landen verder niet werd toegelicht.

Eén van de Guinness bloggers plaatste niet alleen een comment bij Gapingvoid, maar het Guiness blog zelf werd ook aangepast naar aanleiding van deze reacties inclusief een posting die duidelijk maakt dat de check op land van herkomst met name om juridische redenen is toegepast en dat gezien de reacties gekeken zal worden naar mogelijkheden om dit te versoepelen. That’s the spirit. Ik ben benieuwd hoe dit initiatief zich verder zal ontwikkelen.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!