Grootste groei van pc-bezit en aantal internetaansluitingen is voorbij

3 december 2002, 14:20

Uit cijfers van de Nipo Interactive E-Monitor blijkt dat de penetratie van het pc-bezit de afgelopen vijf jaar zeer geleidelijk is toegenomen van ongeveer 48% tot 72%. De internetpenetratie is toegenomen van ongeveer 6% begin 1997 tot 59% nu.

De grootste groei is echter voorbij. Verder blijkt dat slechts 18% van de pc-bezitters niet beschikt over een internetaansluiting. Dat percentage zal nog lager uitvallen als rekening gehouden wordt met de vele pc`s die ergens staan opgeborgen en dus niet meer worden gebruikt. Het aantal ISDN-aansluitingen groeit niet meer en het aantal gewone modemaansluitingen is duidelijk op zijn retour. ADSL begint met 4% van het totaal aantal internetaansluitingen langzaam van de grond te komen, maar men struikelt over het algemeen nog over de hoge abonnementskosten. In West-Europa heeft ADSL internet via de tv-kabel ingehaald. ADSL was goed voor 56% van de aansluitingen en internet via de kabel was goed voor 44% van de aansluitingen. Van alle internetaansluitingen was 6% breedbandig.

Bron:

Adfo Web oktober ‘02

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!