Groningen gaat studenten werven via weblogs

6 november 2005, 22:01

Groningen gaat studenten werven via weblogsOnder de vlag van ‘Er gaat niets boven Groningen’, voeren provincie en gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen jaarlijks gezamenlijk campagne om Groningen als studiestad te promoten bij potenti?le studenten in het land. De afgelopen twee jaar werden met succes landelijke radiospots op Radio 538 ingezet. De komende jaren spelen tien Groninger studenten de hoofdrol in de campagne. Zij gaan op groningerstudieblogs.nl weblogs bijhouden over hun studenten-leven.

Via landelijke radiospots wordt de weblogsite onder de aandacht van de doelgroep gebracht. Groningen is de eerste stad die de populaire weblogs inzet ter promotie van haar mogelijkheden als studentenstad, zeker in combinatie met landelijke radio-ondersteuning.

De tien bloggers krijgen dus landelijke bekendheid en een voorkeursbehandeling in de stad: ze ontvangen regelmatig gratis kaartjes voor evenementen, openingen, festivals of concerten zodat ze hierover kunnen schrijven.

Op dit moment loopt de wervingscampagne voor de bloggers met als thema: ‘Word ook VIB’ (Very Important Blogger). In de advertentie zien we een student, omringd door media en fans, uit een limousine stappen. Deze advertentie wordt geplaatst in de Universiteitskrant (UK) en de Hogeschoolkrant De Hanze. De campagne werd ontwikkeld door Open Communicatiebureau in samenwerking met De Nieuwe Garde.

Bron: Persbericht

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!