Gratis glossy lifestyle magazine …&U failliet?

25 oktober 2004, 20:28

Gratis glossy lifestyle magazine ...&U failliet?Volgens geruchten is het door Rolf Gruyters (RMW Nederland) gelanceerde glossy lifestyle magazine …&U, inmiddels failliet.

Eerder al werd vanwege geldgebrek de oplage terug-gebracht van 6,1 miljoen naar 3,9 miljoen. De belangrijkste geldschieter, en mededirecteur van uitgever RMW, trok zich terug uit het projekt terwijl er op dat moment nog een miljoenenoplage moest worden gedrukt in Tsjechie. Het is onduidelijk of dit de oorzaak is geweest van het domino-effect dat vervolgens is ontstaan. Feit is wel dat er te weinig geld beschikbaar was voor huis-aan-huis verspreiding van het magazine en betaling van (ex-)medewerkers en freelancers. Logisch dus dat deze en gedupeerde adverteerders hun frustraties kwijt wilden.

To be continued… of niet?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  RichardOsinga

  Vriend van me schrijft voor ze en kreeg te horen dat ze niet snel ging betalen. Dat is wellicht dus een understatement.


  26 oktober 2004 om 06:59
  Linda

  Hallo,

  Wij zijn 1 van de vele gedupeerde adverteerders van het tijdschrift &U. Intussen weten we via onze accountmanager het een en ander af van de situatie. Behalve dat wij het vreselijk vinden voor al het personeel zijn we uiteraard ook erg benieuwd bij wie we nou terecht kunnen voor meer informatie en of er nog een mogelijkheid is om ons geld terug te krijgen…

  Wie weet meer? Laat het me alsjeblieft weten.

  Bedankt Linda


  9 november 2004 om 19:46
  Jolanda Dane

  Ik ben één van de gedupeerde freelancers. Ik krijg nog een leuk bedrag van …&U. En uiteraard heb ik dat nog niet ontvangen. Is er een mogelijkheid dit alsnog op te strijken. Ik heb het namelijk zwart op wit staan (bedrag en betalingstermijn)… Groeten,

  Jolanda Dane


  16 november 2004 om 08:24
  nathanja

  hoe ironisch. Mij was verteld dat ik zo rond deze tijd moest proberen om te solliciteren als freelancer want dan zou er een nieuwe eindredacteur. Dit werd mij verteld eind sept/ begin okt.

  Dus ik dacht de site op te zoeken via google en kwam hier terecht.

  Ik kwam destijds in aanmerking voor een functie als accountmanager maar sloeg dit af omdat bij nader inzien dit mij niet de job voor mij leek.

  Ik ben blij dat ik er niet ingestapt ben maar het is vreselijk voor wie wel de boot in is gegaan.


  26 januari 2005 om 12:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!