Google start marktplaats voor video’s

14 april 2005, 04:15

Sinds gisteren is het mogelijk je video’s door Google te laten hosten. Hoewel je je video’s kunt uploaden bij Google worden ze (nog) niet opgenomen in de zoekresultaten bij een videosearch. Uiteindelijk doel is dit wel, waarbij gebruikers kunnen zoeken in Google Video en aanbieders van video hun materiaal al dan niet tegen betaling beschikbaar kunnen stellen. Een marktplaats voor videomateriaal dus inclusief hosting.

“We’re actually going to start taking video submissions from people, and we’re not quite sure what we’re going to get, but we decided we’d try this experiment,” aldus Larry Page, Google Co-founder en President for Products tijdens de National Cable Television Association (NCTA) National Show.

bron: Infoworld

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  RichardOsinga

  Cool! Het werkt lekker – al duurt het wel even omdat ze handmatig controleren wat je eigenlijk upload.


  14 april 2005 om 06:50
  punkey

  Heb het zojuist een getest en inderdaad, zit weer lekker in elkaar. Met name de restricties op landniveau en de mogelijkheid om er een prijs aan te hangen zijn interessant.

  Ben wel benieuwd of ze er ook nog een conversie slag overheen gooien om het grootst mogelijke publiek te bereiken met afspelen. Flash is nu eenmaal makkelijker te bekijken door een grote groep dan wmv, rm, avi, qt etc…


  14 april 2005 om 11:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!