Google ontdekt RSS

28 april 2005, 04:00

image

Google heeft de kracht van RSS ontdekt en biedt sinds kort de mogelijkheid Google Ads toe te voegen aan RSS feeds. Sinds enkele dagen verschijnen de ads in the RSS feeds van een aantal geselecteerde sites te weten Longhorn blogs, Engadget, the Unofficial Apple Weblog en AdJab. Deze sites kunnen nu hun volledige bericht opnemen in RSS-feeds en zonder dat de lezer hun site bezoekt toch inkomsten genereren.

Naast dit RSS initiatief heeft Google ook RSS toegevoegd aan Gmail.

14 april had ex-Google medewerker Evan Williams de primeur op zijn weblog, maar werd er getwijfeld wanneer dit live zou gaan. Inmiddels is de mogelijkheid in de Gmail Help opgenomen. Onder de naam Google Clips kunnen Gmail-gebruikers RSS-feeds selecteren uit de door Google voorgestelde feeds of zelf feeds toevoegen. En zoals gebruikelijk bij Google, bij het uitrollen van nieuwe features, heeft op dit moment nog slechts een klein select gezelschap Gmail-gebruikers deze mogelijkheid.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

6 Reacties

  c. vd berge

  hoe en wanneer kan je AdSense toe gaan voegen aan de RSS feeds? Anyone?


  28 april 2005 om 04:21
  Jelmer Voogel

  Zover ik kan zien, bij mijn AdSense account, is het nog niet mogelijk rss feeds toe te voegen. Het zal dus wel een test fase zijn.


  28 april 2005 om 05:48
  Arnoud

  Feedburner ondersteunt op dit moment alleen AdSense voor een selecte gebruikersgroep. Dat zijn de websites die Erik noemt. In de toekomst, maar niemand weet wanneer, wordt deze functionaliteit ook beschikbaar voor de andere Feedburner-gebruikers.


  28 april 2005 om 06:02
  RichardOsinga

  Rss in Gmail is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar – net als de Adsense voor Rss alleen voor een selecte groep.

  Is er iemand die in Gmail / Settings al een Clips tabje heeft?


  28 april 2005 om 07:57
  finzend

  De RSS-feed van autoblog.com heeft sinds gisteren Adsense reclames


  28 april 2005 om 08:45
  Arnoud

  Autoblog is een “onderdeel” van Weblogs Inc. en zij zitten in de pilot-groep voor AdSense.


  28 april 2005 om 09:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!