• Mobile
  wordt gesponsord door

Google NL begint proef voor mobiele AdSense

Google NL begint proef voor mobiele AdSense

Erwin Boogert van Emerce schrijft vanochtend dat Google Nederland een proef voorbereidt met een mobiele variant van AdSense. De eigenaren van mobiele websites worden volgens Boogert benaderd door Google met de vraag of ze mee willen doen aan de test.

Het uitventen van mobiele AdSense advertenties gaat net even anders dan in de gewone variant. ‘Anders dan bij de ‘vaste’ versie van AdSense ontvangt de uitgever geen Javascript-code om in zijn site te verwerken. Met, bijvoorbeeld, een brokje PHP-code wordt de advertentie extern aangeroepen.’

Ook heeft de adverteerder de mogelijkheid om zijn mobiele telefoonnummer in de tekstadvertentie te vermelden. Mobiele internetgebruikers die op dat nummer klikken, krijgen direct de adverteerder aan de lijn. Of dat via VOIP of via de gewone telefoonlijn zal gebeuren is vooralsnog onbekend.

In de VS is Google, zo schrijft Boogert, al langer aan het testen met een mobiele variant van AdSense. Om een indruk te krijgen van het hoe en wat is het misschien aardig om deze helpsite van Adwords eens door te nemen. Meer verwijzingen over de test in de VS in dit artikel op Profy.com en op Self Made Minds.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Zoals ik in het artikel over Location Based Services ook al aangaf, geloof ik niet zo in adverteren op mobiel (tenzij de gebruiker dit expliciet heeft aangegeven).

  geplaatst op
 • Ik adverteer al 6 maanden op mobiel.

  Tussenstand:
  CTR: 8,55% (2700 kliks)
  Gemiddelde CPC prijs: 4 cent

  Per dag kan ik niet meer dan 2 euro kwijt aan Google aangezien er nog weinig vertoningen zijn.....

  geplaatst op
 • @Mark: interessant! Heb je ook enig idee wat er na de klik gebeurt? Ik bedoel, zijn het vooral toevallige kliks (omdat de gebruiker nog geen idee heeft van advertenties op mobiel) of zijn het bewuste kliks (en gaat gebruiker ook over tot aktie).

  geplaatst op
 • @Marco: Analytics op mobiel staat nog in de babyschoenen. Dus ik kan dit niet hard maken.

  Maar hoe onduidelijk kan deze advertentie zijn:
  OV routeplanner - incl. vertragingen ­mobiel.9292ov.nl ­ ­

  Dan ga je niet klikken als je een schoenenverkoper zoekt toch?
  Ik heb hem ook nog getarget op OV termen...

  Dus mijn gevoel zegt mij dat het relevante bezoekers zijn.

  geplaatst op
 • Ah, ik dacht dat het ging om advertenties die op jullie mobiele site waren geplaatst maar jij hebt het over advertenties die jullie op google hebben geplaatst. Correct?

  geplaatst op
 • @Marco: inderdaad, ik test met adwords op mobiel. Zit al langere tijd in Adwords. Snap daarom goed waarom Google nu site eigenaren gaat vragen om het mogelijk te maken dat de advertenties: er valt veel meer geld te verdienen voor Google. Ik zal heus niet de enige zijn die dit aan het uitproberen is.

  Voor site eigenaren is het wel interessant aangezien het zoeken in de mobiele versie van Google nog niet echt lekker werkt. Je krijgt vaak dubieuze resultaten ipv echte mobiele sites.

  Waar de huidige adsense campagne draaien is mij overigens nog niet duidelijk...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.