Google lanceert instant messaging programma

24 augustus 2005, 03:40

Google lanceert instant messaging programma

Google zet de aanval in op MSN, met Google Talk.

Google’s IM is gebaseerd op de open-source standaard ‘Jabber’, wat ‘t mogelijk maakt om via Google Talk ook te chatten met gebruikers van bijvoorbeeld Apple’s iChat, GAIM, Adium, Trillian Pro and Psi.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

13 Reacties

  mangold

  @Erik: Ik sta gewoon vijf seconden eerder op dan jij 😉


  24 augustus 2005 om 03:59
  media

  Ik heb zojuist MSN Messenger van mijn pc verwijderd. Voor iedereen in mijn buddylist; ik ben er vanaf vandaag dus niet meer 😉 Gezien de perfecte geluidskwaliteit vraag ik me af of ik ook niet Skype kan verwijderen. Alhoewel, ik vind de Skype Out en de netmeetingsmogelijkheden van Skype wel geweldig (en nog niet beschikbaar in Google Talk).


  24 augustus 2005 om 04:04
  Bouwhuis

  Wel jammer dat je weer eens een gmail account moet hebben….als je het open stelt voor een ieder met belangstelling zal de frequentie van het gebruik vast wel BOOSTEN….


  24 augustus 2005 om 05:48
  Paul van Heel

  Iemand nog wat Gmail invites in de aanbieding? Dan kan ik e.e.a. ook uitproberen.


  24 augustus 2005 om 05:54
  Paul van Heel

  Wellicht handig om even een emailadres mee te geven: lengte207 at yahoo.com. thanx


  24 augustus 2005 om 05:55
  Roy

  alstu paul!


  24 augustus 2005 om 06:09
  neoMagic

  Lijkt me toch niet erg handig voor verfente MSN-gebruikers… Jammer dat Google de im-client niet compatible gemaakt heeft met MSN, dat toch (zeker in Nederland) een gigantisch marktaandeel heeft (heb geen harde cijfers overigens).

  Ben benieuwd welke volksverschuiving deze nieuwe IM-client teweeg gaat brengen.. tot voor nog zal ik het bij MSN houden 🙂


  24 augustus 2005 om 06:16
  Robert Gaal

  Ik mis de optie om m’n ge-exporteerde contactenlijst van MSN te importeren. Nogal een karwei om die stuk voor stuk toe te voegen…


  24 augustus 2005 om 06:38
  Støf

  En daar zit ik dan, met een lege lijst op Google Talk. Leuk programma. Maar ik zal toch naar MSN Messenger nijgen.


  24 augustus 2005 om 07:00
  Roy

  jammer, dat je niet je contacts uit gmail op de hoogte kunt stellen van Google Talk 🙂

  Verder niets dan hulde voor zo’n simpele uitgeklede client.


  24 augustus 2005 om 07:29
  C. vd Berge

  @Roy,

  Dat kan dus wel.. je contacts uit gmail zitten in Google Talk.

  Klik op Add friend, klik op “Choose from my contact..”, selecteer alle contacts 😉 .. kloar


  24 augustus 2005 om 07:35
  Johan

  Even geprobeerd, maar weer snel verwijderd. Google talk wordt in de blogosphere compleet gehyped, maar objectief gezien stelt het echt helemaal niets voor. Had Gmail nog een inovatieve interface, Google talk biedt helemaal niets nieuws onder de zon. Tenzij je het gebrek aan functies nieuw kunt noemen (het is niet eens mogelijk bestanden over te zenden!).

  Het gebruik van het open Jabber protocol vind ik marketingtechnisch overigens ijzersterk. Met een eigen gesloten protocol zou het vrijwel onmogelijk zijn om op te boksen tegen MSN messenger en op deze manier wordt ook nog eens flink op de ontwikkelingskosten bespaard.


  24 augustus 2005 om 09:30
  Remi

  Eén groot verschil tussen MSN messenger en Google Talk:

  MSN gaat meteen overal waar een icoontje kan staan een icoontje neerzetten en zeuren dat je je pasport moet activeren enzo en dat doet Google een stuk netter.


  24 augustus 2005 om 09:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!