Google komt met geintegreerde kalender

Google komt met geintegreerde kalender

Het heeft even geduurd, maar vandaag heeft ook Google een kalender  als onderdeel van Gmail uitgebracht. En niet zomaar een simpele kalender, maar een zeer geavanceerde. Als je bijvoorbeeld intikt “Rolling Stones concert in Arena with Eric at 10 PM”, zorgt Google ervoor dat het het concert onder What? komt te staan, de Arena onder Where? en 10 PM onder When?. Op dit moment werkt alleen de Engelse versie nog maar, maar Google kennende zal een Nederlandse versie niet lang op zich laten wachten.

Binnen Google Calender kun je eenvoudig agenda’s van andere personen importeren, en zijn er holiday calendars (deze werkten nog niet bij mij) met feestdagen in bepaalde landen. Ook kun je voor een bedrijf of vereniging een kalender maken en die via RSS publiceren, zodat anderen hem kunnen importeren. Je kunt je hierdoor ook abonneren op bepaalde kalenders, zodat wijzigingen daarin direct in je eigen kalender zichtbaar zijn. 

Indien een afspraak in een Gmail bericht genoemd wordt zou je hem met een klik moeten toe kunnen voegen, maar deze functie werkte bij mij ook nog niet.  De integratie tussen email en kalender gaat nog verder. Je kunt namelijk mensen direct vanuit de kalender uitnodigen voor een afspraak, en zij kunnen direct toe- of afzeggen via email en zelfs commentaar geven. En dit werkt ook als de anderen zelf geen Google Calendar hebben.

Mijn eerste indruk is erg positief. De applicatie is snel en maakt veel gebruik van Ajax. Door de integrate met email zouden internet gebruikers die nog geen Gmail hebben wel eens over de streep getrokken kunnen worden dit ook te gaan gebruiken.  Opnieuw een slimme zet van Google.


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Matt Cutts heeft een aardige review online gezet.

  geplaatst op
 • Hmmm... Er moet nog wat gebeuren. Ik krijg de feed van m'n agenda nog niet werkend op m'n Google startpage. Maar het heeft potentieel...

  geplaatst op
 • En de uitnodiging die ik verstuur aan andere Gmail-gebruikers komen niet aan.

  geplaatst op
 • ik haat de 10pm notatie.

  geplaatst op
 • Klinkt goed inderdaad! EIndelijk een calender applicatie die je makkelijk kunt delen met anderen.

  To Roy: Je kunt 10PM omzetten naar een 22:00hrs, de mannen zijn wel zo slim geweest om instellingen wijzigbaar te maken.

  geplaatst op
 • Enne, de print-versie is meteen een PDF, handig!

  geplaatst op
 • Het zou pas echt interessant zijn als het integreert met outlook of Palm. Nu kun je files importeren. Dat is niet hetzelfde als synchroniseren. Ik wil maar 1 agenda gebruiken en waarschijnlijk geldt dat voor meer mensen.


  Ik ben daarom benieuwd wat de toegevoegde waarde is van de Google Agenda.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.