Google komt met geintegreerde kalender

13 april 2006, 12:33

Het heeft even geduurd, maar vandaag heeft ook Google een kalender als onderdeel van Gmail uitgebracht. En niet zomaar een simpele kalender, maar een zeer geavanceerde. Als je bijvoorbeeld intikt “Rolling Stones concert in Arena with Eric at 10 PM”, zorgt Google ervoor dat het het concert onder What? komt te staan, de Arena onder Where? en 10 PM onder When?. Op dit moment werkt alleen de Engelse versie nog maar, maar Google kennende zal een Nederlandse versie niet lang op zich laten wachten.

Binnen Google Calender kun je eenvoudig agenda’s van andere personen importeren, en zijn er holiday calendars (deze werkten nog niet bij mij) met feestdagen in bepaalde landen. Ook kun je voor een bedrijf of vereniging een kalender maken en die via RSS publiceren, zodat anderen hem kunnen importeren. Je kunt je hierdoor ook abonneren op bepaalde kalenders, zodat wijzigingen daarin direct in je eigen kalender zichtbaar zijn.

Indien een afspraak in een Gmail bericht genoemd wordt zou je hem met een klik moeten toe kunnen voegen, maar deze functie werkte bij mij ook nog niet. De integratie tussen email en kalender gaat nog verder. Je kunt namelijk mensen direct vanuit de kalender uitnodigen voor een afspraak, en zij kunnen direct toe- of afzeggen via email en zelfs commentaar geven. En dit werkt ook als de anderen zelf geen Google Calendar hebben.

Mijn eerste indruk is erg positief. De applicatie is snel en maakt veel gebruik van Ajax. Door de integrate met email zouden internet gebruikers die nog geen Gmail hebben wel eens over de streep getrokken kunnen worden dit ook te gaan gebruiken. Opnieuw een slimme zet van Google.

Na een studie Economie in Maastricht voor DaimlerChrysler gaan werken op het hoofdkantoor in Stuttgart. Na 7 jaar voor deze multinational gewerkt te hebben in Duitsland, Indonesie en China eind 2002 mijn baan opgezegd om Chinees te gaan studeren in Beijing. Al snel mijn eerste bedrijf opgezet (consulting voor buitenlandse bedrijven in China, www.china-bay.com). In 2005 samen met een Chinese business partner (Gary Wang) een Chinese podcasting site opgezet, die nu de grootste video site in China is (www.tudou.com). Daarnaast vanaf begin 2006 als CEO van Spill Group Asia bezig met het opzetten en uitbouwen van gaming portals in Azie (o.a. www.game.com.cn). Daarnaast bouwen we casual en online games voor zowel China als de rest van de wereld, vanuit ons kantoor in Shanghai.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Savage

  Hmmm… Er moet nog wat gebeuren. Ik krijg de feed van m’n agenda nog niet werkend op m’n Google startpage. Maar het heeft potentieel…


  13 april 2006 om 15:45
  evroekel

  En de uitnodiging die ik verstuur aan andere Gmail-gebruikers komen niet aan.


  13 april 2006 om 17:50
  Roy Huiskes – chapter42

  ik haat de 10pm notatie.


  13 april 2006 om 20:00
  Marcel Ekkel

  Klinkt goed inderdaad! EIndelijk een calender applicatie die je makkelijk kunt delen met anderen.

  To Roy: Je kunt 10PM omzetten naar een 22:00hrs, de mannen zijn wel zo slim geweest om instellingen wijzigbaar te maken.


  13 april 2006 om 23:32
  BasW

  Enne, de print-versie is meteen een PDF, handig!


  14 april 2006 om 18:03
  Daniel

  Het zou pas echt interessant zijn als het integreert met outlook of Palm. Nu kun je files importeren. Dat is niet hetzelfde als synchroniseren. Ik wil maar 1 agenda gebruiken en waarschijnlijk geldt dat voor meer mensen.

  Ik ben daarom benieuwd wat de toegevoegde waarde is van de Google Agenda.


  15 april 2006 om 06:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!