Google en Yahoo genoemd als sponsor Manchester United

29 november 2005, 18:09

De Engelse voetbalclub Manchester United is met een aantal grote technologiebedrijven in gesprek over het sponsorschap. Volgens de Britse krant The Observer zouden onder meer Google, IBM en Yahoo interesse hebben.

De club die afgelopen jaar in het bezit kwam van de steenrijke Amerikaanse zakenman Malcolm Glazer, is op zoek naar een nieuwe partij omdat de huidige partner Vodafone de Champions League zal gaan sponsoren.

Het contract met Vodafone had een waarde van circa 14 miljoen euro per jaar, een bedrag dat men in de VS al kwijt is voor een paar commercials rond de Superbowl finale. Het sponsorschap met Manchester United zou de sponsor het jaar rond in Europa op de kaart zetten, terwijl Manchester met een Amerikaanse partner makkelijker voet aan de grond zou kunnen krijgen in de Verenigde Staten. Ook Coca-Cola en Levi Strauss worden genoemd als gesprekspartners.

Categorie
Tags

2 Reacties

  p.klasen

  En nu maar wachten tot AJAX , PSV of FEYENOORD eens aan de beurt zijn .


  27 juni 2006 om 08:13
  Steffie

  Det ser lækkert ud, men ved ikke lige hvad mine børn ville sige. De er endnu ikke kommet sig over mors hjemmelavede guileodsfrlkadelrer…og det, selvom det efterhÃ¥nden er mange Ã¥r siden. ;O)


  12 juli 2016 om 01:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!